Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Danmarks hyggeligste ministerie klar med Wammen- og Ellemann-burgere

Af Line Ingwar Karlsen

Så blev valget endelig udskrevet. Nu begynder valgkampen. Der er som sædvanlig meget valgflæsk og tomme løfter. Sådan er det. Det betyder meget for nutidens levebrødspolitikere at blive valgt. Ellers er de jo arbejdsløse. Nok om det. Det ubetinget bedste ministerie, jeg kender, ligger på Klostertorvet i Aarhus. Her hersker en helt speciel stemning og hygge. Karnovs Lovsamling fylder en del på de rå vægge. Indretningen er ikke ny, men den holder stadigvæk.

 

Da Ministeriet startede i sin tid, var det politikere som Marianne Jelved og Hans Engell, som stod fadder til burgerne på Ministeriet. De to burgere er stadigvæk på menukortet, selv om tiden måske er inde til at skifte dem ud. De smager godt, men nutidens unge ved nok ikke, hvem Hans Engell er. Nok om dem. Venstres Jakob Ellemann og Socialdemokraternes Nicolai Wammen har nu designet deres egen burger hos Ministeriet. Jeg tog forbi forleden og bestilte en af hver. De var store og smagte overraskende godt, selv om der var plads til forbedringer.

Den rød-grønne Aarhus burger

Bøffen var stegt med fin stegeskorpe, men den var alt for tør. Nu er Wammen jo ikke kendt for at være jordens mest morsomme mand, men jeg nægter at tro på, at han er lige så tør som bøffen. Den kom med syltede rødløg – godt set. De var lyserøde – måske var det en politisk hentydning. God syrlighed.

Nicolai Wammens burger på Ministeriet

Rød Heinz ketchup. Rød og grøn frisésalat. Mest rød salat. Tynde skiver bacon med en HP sauce på. På toppen to knaldrøde chilier. De var langt fra stærke, lidt tøset i det, men godt tænkt. Til de ristede kartofler var der chipotle-mayo. Den var okay, men heller ikke mere end det. Alt i alt en god og solid Aarhus-burger.

Udsnit af Wammens burger på Ministeriet

Wammen hylder Aarhus med den her burger. Tanken har været, at burgeren skal hylde Aarhus med al dens charme, kraft og styrke. Farvetemaet er “selvfølgelig” rødt, men som Wammen selv siger, “man skal ikke glemme det grønne”. Vi drak Rød Tuborg til.

 

Den mandlige, liberale burger

En mere dansk burger. Måske en nytænkning af en dansk bøfsandwich, dog uden sovs. Den kom med bløde løg – klart et hit. Perfekt stegte og ikke for søde. Agurkerelish eller snittet dansk agurkesalat var der også. Sprøde, syrlige agurker er undervurderet. Over bøffen var der spejlæg med smuk, gul blomme. Perfekt. Ketchup eller dressing var der ikke noget af – hvorfor ved jeg ikke. Baconskiverne virkede tykkere her hos Ellemann. Om det var bevidst med mere bacon, er jeg i tvivl om, men måske handler det om Venstres tætte tilknytning til landbruget.  Politikerne har åbenbart en  forkærlighed for HP Sauce. I hvert fald var den også anvendt her.

Ellemann-Jensens burger på Ministeriet

Lidt frisk frisésalat i rød og grøn var også i burgeren. Bøffen her var mere saftig, end Wammens var. Klart et plus. Der var røget cheddar ost i – god cremet og med røgsmag. En Old School burger som er i en anden genre end Wammens. Burgeren er langt fra sund, men som Ellemann siger, “Staten skal ikke bestemme, hvordan vi lever”. Vi drak fynsk Ale no 16 til.

Udsnit af Ellemann-burgeren på Ministeriet_

Tæt opløb – smagen vandt

Smag og behag er jo forskellig. Wammen-burgeren havde klart en mere “mainstream-smag” end Ellemanns, men den saftige bøf, agurke-relishen og de bløde løg hos Ellemanns gik rent ind. Derimod tog Wammens chili og syltede rødløg kegler.

Generelt ros for der ikke var tomater i nogle af burgerne. Det er jo alligevel kun vand, der er i dem, på den her årstid. Hvis jeg skulle vælge dagens vinder, blev det Ellemanns maskuline burger, primært fordi den var mere harmonisk. Smagsnuancerne passede mere sammen. Wammen-burgeren var tæt på, men den manglede lidt kant, og så var bøffen for tør. Priserne var ens. 125 kroner stykket. Helt igennem en fair pris.

Måske skulle personalet på Ministeriet spørge, hvordan bøffen skal steges. Jeg ved godt, at flertallet nok er til en gennemstegt hakkebøf, men jeg er personligt mest til en rosastegt, da kød i min verden skal være saftig.

 

God gimmick

Nu er det heldigvis kokkene på Ministeriet, som laver burgerne. Tak for det, da jeg tvivler på, hvor gode de to politikere er i et køkken. Uanset det, så skal Ministeriet have ros for den gimmick. Sjovt med den forbrugerinddragelse (lyder som om en politiker kunne have sagt det).

Ministeriet på Klostertorv

Opfordring – de skal smages!

Jeg fik at vide, at Ministeriet var åbne, hvis andre partier havde et ønske om at få en signatur-burger på menukortet. Mon ikke vi vil se flere burgere på Ministeriets menukort. Gode, hjemmelavede burgere er altid et hit. Så bliv ved med at lave nye burgere. Lad os håbe, der kommer flere forskellige burgere på menukortet på Ministeriet.

 

Jeg vil uden tøven anbefale en tur på Ministeriet. Priserne er fair. Betjeningen er serviceminded. Stemningen er ret cool, og nu har de fire politiske burgere på menukortet. Som bonusinfo så har Ministeriet over 100 udendørs siddepladser i solen, hvilket ikke er helt uvæsentligt på den her årstid.

Formiddag på Klostertorv

Ministeriet

Klostertorvet 5

8000 Århus C

Email: kontakt@ministeriet.org

Telefon: +45 86 17 11 88

Link til hjemmeside

 

Del artikel

Andre læser også