ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Definitionen af VPN – Hvad betyder VPN?

Af Annoncør

VPN står for ’’Virtuel Private Network’’ og er en måde at skjule sin egen private IP-Adresse, og surfe anonymt på internettet. Læs her i artiklen hvad definitionen på VPN her.

VPN er kommet meget frem i de senere år hvor både private og erhverv er begyndt at gøre mere brug af VPN tjenester, da der medfølger en lang række fordele ved at gøre brug af en VPN tjeneste.  I denne artikel kommer vi ind på hvad VPN er og hvordan det fungere.

Hvad er VPN?

En VPN er et virtuelt privat netværk, hvor man som kunde og bruger har mulighed for at logge på det og surfe igennem det pågældende private netværk. Når man skal surfe på internettet, så vil man derfor få kørt alt sin internet trafik igennem en anden server og IP-adresse end sin egen hvilket derfor sikre at man ikke får eksponeret sin egen IP-adresse og derfor er fuldkommen anonym.

Der er mange årsager til at man gør brug af en VPN tjeneste, men den primære årsag til at gøre brug af en VPN tjeneste er at man ønsker at være anonym på internettet. Derudover så er der også andre fordele såsom at man har mulighed for at fjerne problemer med geografiske blokeringer. Det kan være en hjemmeside som brug er geografiske blokeringer der gør at man ikke kan besøge en hjemmeside hvis hjemmesiden f.eks. har blokeret alle besøg fra Danmark af.

Der findes også mange streamingtjenester som har gjort brug af geografiske blokeringer hvilket også betyder at hvis man f.eks. er på ferie i udlandet, så kan man ikke se hverken DR TV eller Tv2 Play. Her er man tvunget til at gøre brug af en form for VPN service for at få adgang til disse to danske streamingtjenester, hvis man befinder sig i andre lande end i Danmark.

Det er også ganske nemt at bruge en VPN tjeneste, da det kun kræver at man køber VPN tjenesten og installere deres software på ens computer, og vupti, så kan man vælge hvilken server man gerne vil gøre brug af når man skal surfe på internettet.

Kilde: Mit-Bredbaand.dk

Del artikel