Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Delicious Pita: Et ord er et ord, og 3 minutter er 3 minutter her

Af Jan L. Pedersen

I skolegade, lige overfor Aarhus Teater, ligger Delicious Pita. Det har den gjort i nogle måneder, efterhånden. De har ikke gjort meget ud af, at fortælle de ligger der. Det er synd og skam, for de laver nogle rigtig gode pitaer. Men udover det, så laver de dem hurtigt. Med hurtigt mener jeg tre minutter. Og ja, brødet er hjemmebagt i ovnen, og det tager cirka et minut. Resten går med at fylde fyld i og betale.

Delicious Pita: Et ord er et ord, og 3 minutter er 3 minutter her

Her er et ord et ord

Jeg ved ikke, hvor mange gange jeg har ventet på at få takeaway. Det er ikke få. Man bliver jo lovet guld og grønne skove, i kampen om at få eller beholde kunderne. Helt op til 30 minutter, har jeg ventet, hvor jeg er blevet lovet 5 minutters ventetid. Det gør, at jeg ofte ikke kommer igen. Hvis et spisested har så lidt styr på tiden, så er der nok også rigtig meget andet, som de heller ikke har styr på. Derfor blev jeg mere end almindelig glad, da jeg spiste første gang hos Delicious Pita. Her holder de, hvad de lover.

Delicious Pita: Et ord er et ord, og 3 minutter er 3 minutter her

Skuespillere som stamkunder

Delicious Pita ligger i den befærdede Skolegade. Her er ikke så meget godt og hjemmelavet takeaway ud over A+ Siam Sushi. Men det er der så nu. Den lille pitabar ligger lige overfor Aarhus Teater, og der er run på, inden folk skal i teateret. Derfor giver det selvsagt en vis tryghed, at de er effektive, og kan få nogle pitaer langet over disken. Blandt stamkunderne er Aarhus Teater, hvor man ret ofte møder skuespillere, som henter pitaer.

Delicious Pita: Et ord er et ord, og 3 minutter er 3 minutter her

Perfekt dosering af fyld

Et af de problemer, jeg alt for ofte ser i de mange pita-forretninger i Aarhus, er sjusk med fyldet. Brødet må ikke sprække, så man står med overfyldt pita, man ikke kan spise uden hele hovedet bliver smurt ind i dressing. Men en “rigtig” pita må ikke overfyldes. Det er forbudt og et udtryk for sjusk. Det budskab har de forstået hos Delicious Pita. Her er de perfekt fyldt. Brødene holder en stor diameter, nok den største jeg har set i Aarhus. Det gør, at der er mulighed for at fordele fyldet

Delicious Pita: Et ord er et ord, og 3 minutter er 3 minutter her

Oksekødet er hittet

Kødet gør forskellen. Der er tre slags kød. Okse, lam og kylling. Udover det, så er der falafel. Kødet er marineret og langtidsstegt, hvilket giver en perfekt mørhed. Klart anderledes i forhold til dem som griller kødet. Det gode her er smagen, og at det altid er mørt. Oksekødet er vinderen hos Delicious Pita. Det er i hvert fald det, som de sælger mest af.

Delicious Pita: Et ord er et ord, og 3 minutter er 3 minutter her

En anbefaling og et oplagt stamsted

Hvis du er til fastfood og gode hjemmelavede pitaer, så er Delicious Pita et must at prøve. De gør ikke meget ud af sig selv, og man skal vide, at de er der. Ydmyghed er et ord, de har taget bogstaveligt. Befriende! 

 

Delicious Pita

Skolegade 11
8000 Aarhus C
Telefon: +45 52 77 76 70
Website

 

Åbningstider
Mandag – torsdag: 11.00 – 21.00
Fredag: 11.00 – 02.00
Lørdag: 13.00 – 02.00
Søndag: 13.00 – 21.00

 

Del artikel

Andre læser også