Italienske Delizioso: En pasta-afdeling med hjemmelavet pasta som “hjemme” i Napoli
Delizioso i Åbyhøj er velbesøgt, og her er altid mange gæster. Selv en mandag til frokost kan der være fuldt hus. Det er der en grund til, og det er, at Nicola Cipullo laver forrygende god og autentisk italiensk mad. Han er født og opvokset i Napoli – pizzaens fødested, og han elsker at diskutere og lave mad. For godt et år siden investerede han i den vildeste brændefyret pizzaovn, hvilket trak kunder til fra nær og fjern. Men nu er det tid til at udvide. Denne gang med hjemmelavet pasta.
Alt er hjemmelavet
Nicola Cipullo, som ejer Delizioso, er uden tvivl det mest passionerede menneske, jeg kender, når det gælder italiensk mad. Pasta har været på menukortet, men på ingen måde i det omfang som nu. 20 forskellige pastaretter er der fast på menukortet. De forskellige pastamaskiner er ankommet fra Italien, og opskrifterne er på plads. Så der er dømt pastaorgie i Åbyhøj.
Sympatiske priser
Hos Delizioso er maden ikke dyr. Her skal alle have råd til at spise. Sådan har det altid været. Derfor starter prisen på en stor og mættende omgang pasta ved 75 kroner. Den dyreste ret med pasta løber op i 95 kroner.
Retterne spænder vidt, og der er både velkendte og egnsretter på menukortet. Nogle eksempler på retter er Spaghetti con polpette, Spaghetti alla puttanesca, Ravioli ortolani, Fusilli delizioso, Tortelloni al gorgonzola og ikke mindst Penne carbonara.
Delizioso
Silkeborgvej 243
8230 Åbyhøj
Telefon: +45 86 26 36 50