ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Den Lille Kro, en frokost og en hjemmelavet bøfsandwich!

Af Line Ingwar Karlsen

En arbejdsfrokost skal helst spises ude i byen. Sådan må det være. Kedelige firmakantiner er noget, fanden har skabt – eller en af hans assistenter. Derfor holder jeg altid mine møder på restauranter eller caféer. Jeg takker pænt nej tak til firmaer, som inviterer mig til frokost i deres ulidelige kantiner.

 

Hvorfor ikke?

Dagens frokostmøde blev holdt på Den Lille Kro i Nørregade. Egentlig var det smørrebrødet, som trak. Men en ny hjemmelavet bøfsandwich spændte ben for mig. Det måtte jeg da lige prøve. Den var ikke på menukortet, men stod på tavlen. Der er noget retro og maskulin over den klassiker. 160 kroner kostede den.

 

En født vinder, der også vandt til sidst!

En klassisk bøfsandwich. Umiddelbart noget man spiser et andet sted end på en kro i Aarhus. Men nej. En bøfsandwich, hvor alt er hjemmelavet – lige på nær bollen. 330 gram hakket okse udgjorde bøffen. Stegt til perfektion. Helt perfekt rosa indeni.

Velsmag for hver en krone - Den Lille Kro

Hjemmesyltede agurker og rødbeder. Sågar løgene var nyristet. Der var rå løg – og bløde og svagt, søde løg. Saucen var dansk. En klassisk, eller traditionel, brun sovs. Ikke tyk

Forrygende hjemmelavet bøfsandwich på Den Lille Kro

Bollen kiksede – big time. Det holder ikke, at lave en at den absolut bedste bøfsandwich, jeg har smagt, og så bruger man en masseproduceret bolle fra Kohberg, Påskebrød eller what ever. Det er et indsatsområde på Den Lille Kro. Hvis de får fat i en anstændig bolle, så kan jeg ikke forestille mig en bedre bøfsandwich. At den varme sauce ikke bliver hældt over bollen er et stort plus. Bliv ved med det.

Perfekt rosa bøf på Den Lille Kro

En sejr er en sejr. Sådan er det. Men man kan godt vinde lidt mere elegant. Og hvis nu bollen var anderledes, så var det en smuk sejr den her bøfsandwich tog.

 

Tre stykker smørrebrød

Det var tre flotte og store stykker, der blev serveret på tallerkenen. Det ene var en smørstegt spætte med rejer, mayo og med dild, tomat og citron på toppen. Bare det fisken var smørstegt, trækker op. Brødet var godt tykt og frisk.
Tre halve stykker smørrebrød på Den Lille Kro

Stykke to var med okse. Tykke skiver kød, der var rosa og mørt. Dertil var der hjemmeristet løg, søde bløde løg og peberrod samt remoulade og karse. En dejligt stykke med utrolig meget smag. Smukt!

Sidste stykke var hjemmelavet rullepølse med italiensk salat, grøn asparges og karse. Her var ikke sparet på pålægget. Et velsmagende stykke. Og ja, på  alle tre stykker brød var der smør på. Ikke overvældende meget, men det var der. Tak!

Et smukt makkerpar på Den Lille Kro

145 kroner for tre stykker. Halve stykker fik vi at vide. Men de var store halve stykke. De mættede og Den lille kro er ikke nærig med pålægget. En anbefaling, da det er helt umuligt at spise tre almindelige stykker fra kortet.

Frokostgæster på Den Lille Kro i Århus

Tjek på tingene

Betjeningen fejlede ikke noget. Den var overraskende god. Vores kvindelige tjener var både tilstede og opmærksom. Venlig, frisk og effektiv. Tre rammende ord. Vi fik lov til at vælge hvilket bord vi ville sidde ved. Straks efter vi havde sat os, blev vi spurgt om drikkevarer. Sådan skal det være. Det blev frokostøl.

 

Regning og vurdering

Vi betalte 560 kroner for en helt igennem ærlig frokost. Fire halvliters øl, drak vi til vores frokostmøde. 280 kroner per snude er i orden. Vi var mætte – godt mætte. Tørsten var også slukket. At Den Lille Kro holder vand er der ikke noget tvivl om. De er ærlige og lover ikke mere end de kan holde. En ubetinget anbefaling herfra.

 

Bøfsandwichen er den bedste jeg har smagt. Der var kræset for smagen. Alt var hjemmelavet. Men, det ændre ikke ved, at bollen skal udskiftes. Den er på ingen måde værdig til bøfsandwich hvor alt andet er hjemmelavet. Smørrebrødet var godt. Uden tvivl en flot pris. Klassisk dansk uden snak.

 

Den Lille Kro

Nørre Allé 55
8000 Aarhus C
Email: info@denlillekro.dk
Telefon: +45 86 86 44 41
Link til hjemmeside

 

Del artikel