Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Derfor vinder de smarte lån frem i Aarhus

Af anders@sommersangdigital.dk

Aarhus er en by der er kendt for, altid at være et skridt foran. Da finanskrisen ramte tilbage i 2007, var det som om Aarhus allerede havde forudset, at der var noget galt i finansverdenen, og havde taget skridt til at mindske skaden før boblen for alvor sprang. Det var selvfølgeligt noget der startede på et forretningsspekulativt og muligvis politisk niveau, men de skarpe ”civile” Aarhusianere var også hurtige til at følge trop: folk blev mere fornuftige og forsigtige med deres penge, og forberedte sig på at skulle skære lidt ned i et stykke tid. Grundet den hurtige reaktion fra hele byen, blev Aarhus ikke ramt nær så hårdt, som mange andre byer i Danmark.

 

Selvom mange tror at Finanskrisen var overstået i 2009, og er helt ovre i dag, så er der stadig efterskælv. Udfordringen er, at selv hvis lovgivningen er blevet strammet ordentligt op, og de finansielle institutioner er kommet nogenlunde ovenpå igen, så er der stadig en vis mistillid til hele systemet. Folk er bange for at bruge penge, og for at optage lån. Det er fint nok at være forsigtig, men hvis alle er for forsigtige, så sætter det økonomien i stå, og så kommer vi aldrig ovenpå igen. Hvis der skal gang i økonomien, så kræver det altså dels at de finansielle institutioner opper sig, og at vi har en befolkning der ser de nye muligheder og tør benytte sig af dem.

 

Aarhus har skilt sig ud

Det er her hvor Aarhus virkeligt har skilt sig ud. Ikke alene var Aarhusianerne nogle af de første til at skære tilbage og være forsigtige før finanskrisen: de er også hurtigst ude med at sætte gang i økonomien igen. Med alle de nye regler på området er det eksempelvis blevet både sikkert og smart at benytte sig af et sms lån, når man står med et akut behov for penge. Mens resten af Danmark stadig lægger en dæmper på økonomien ved at spinke og spare, så har folket i Aarhus mobiltelefonerne fremme og udnytter med stor fordel, at de har en fornuftig tilgang til de nye økonomiske muligheder.

 

Det første skridt til at sætte gang i en økonomi igen er, at folk igen skal turde bruge de penge de har tjent og sparet op. Penge der ikke bliver brugt, er nemlig fundamentet for en stagneret økonomi: når der ingen handel er, kan virksomhederne ikke sælge noget, og det gør at producenterne er nødt til at skære ned for, eller helt stoppe, produktionen. Alting går i stå. Aarhus viste hele Danmark, at man roligt kunne begynde at bruge penge igen, og det har sat gang i hele landet.

 

Og nu fører Aarhus altså igen frem, ved at vise, at nye kviklån ikke lider under de problemer, der førte til den oprindelige finanskrise. Når folk tør låne igen, sætter det ekstra skub i økonomien: pludseligt er der flere penge der kan skifte hænder hurtigere, og det gør at der for alvor kan skrues op for produktionen. Folk fra Aarhus har simpelthen sans for økonomi, og det afspejler sig i deres forbrug.

 

 

Del artikel

Andre læser også