ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Dette skal en slutseddel til bil indeholde

Af Annoncør

Når du køber eller sælger en bil brugt, så er det nødvendigt, at der skrives en slutseddel. Dette er et dokument, som indeholder alle de vigtigste informationer, som kommer op i salget. Denne er en seddel, som skal udfyldes ved købet af bilen, og det er vigtigt, at slutsedlen er udfyldt korrekt, da det ellers kan have konsekvenser senere hen for både sælger og køber. I denne artikel kan du læse de fire vigtigste ting, som du skal huske, når du skal udfylde en slutseddel til din brugte bil, eller når du gerne vil købe en brugt bil. Så kan både sælger og køber være sikre med en udført slutseddel bil.

Annoncørbetalt indhold leveret af: Tjekbil

16Alle vigtige kontaktinformationer

Når du skal skrive en slutseddel, så er det essentielt, at du tager alle vigtige kontaktinformationer med. Dette gælder alle kontaktinformationer på både sælger og køber, altså e-mail, mobiltelefonnummer, adresse på begge parter og et eventuelt andet telefonnummer, som man kan ringe til, hvis ikke det første er i brug. Disse informationer er for at sikre, at du som køber eller sælger altid kan komme i kontakt med modparten, og at der ikke kan opstå situationer, hvor der ikke er kontakt. Når du sælger eller køber en bil, så kan der være mange forskellige ting, som skal diskuteres efterfølgende, hvis der opstår problemer med bilen.

Priser aftalt af køber og sælger

Når du så har indtastet alle de forskellige informationer omkring både sælger og køber, så er det vigtigt, at du i samarbejde med modparten får skrevet prisen på de forskellige elementer ned. Dette er for eksempel prisen på bilen, en eventuel rabat, som er kommet oveni, eller hvis du for eksempel køber eller sælger en trailer med bilen. Disse priser e vigtige at skrive ned, da du ellers kan komme ud for, at der kan opstå uenighed omkring betaling. Det er også vigtigt, at du samtidig med salget laver en straks overførsel eller modtager en straks overførsel med pengene for bilen. På denne måde er du sikret, at du har pengene på din konto, og at du har betalt for bilen med det samme. Her er det ikke en god ide at vente med en betaling til efterfølgende.

Overtagelse og overlevering af bilen

En slutseddel skal også indeholde informationer omkring overtagelse og levering af bilen. Dette betyder, at der skal stå i slutseddelen, om køber får bilen med ved slaget, eller om bilen skal leveres senere. Der skal også stå, om der er eventuelle priser, som skal betales i forbindelse med købet/salget af bilen. Derudover skal der også skrives ned, hvilken stand bilen skal overtages i. Er bilen rengjort inden overtagelse, eller er dette noget, som køber selv står for? Er der specielle forudsætninger, som gør, at nøglerne til bilen skal overtages på andet tidspunkt. Dette er et punkt, som skal skrives i slutseddel, da det er vigtigt, at der er klare linjer fra både sælger og køber. På denne måde er både sælge og køber garanteret sikkerhed ved overtagelse og overlevering af bilen.

Fejl, skader og mangler på bilen

Det sidste, men stadig et vigtigt punkt, er fejl, skader og mangler på bilen. Dette er et af de vigtigste punkter, når det kommer til køb og salg af en bil. Hvis der er skader på bilens inderside eller yderside, så skal dette stå i slutsedlen. Der skal også stå, hvis bilen for eksempel mangler et element, som senere skal tilføjes af køber. Hvis der er fejl på bilen for eksempel med motoren eller andre vitale dele, så er det vigtigt, at dette står i slutsedlen, så både køber og sælger er klar over dette, når handlen indgås. Når du sælger en bil brugt, og der ikke står fejl og mangler i slutsedlen, så kan du risikere, at du kan blive retsforfulgt, hvis der skulle ske en ulykke senere hen, når den nye ejer af bilen sidder bag rattet. Dette kan hurtigt ende galt, og derfor er det nødvendigt, at du er ærlig omkring bilens stand, når slutsedlen skal skrives. Er der større fejl og mangler på bilen, så er det også vigtigt at skrive, om dette har en indflydelse på bilens pris, eller om der er eventuelle formildende omstændigheder, som gør, at prisen skal sættes ned. Alt dette er nødvendigt at huske på, når slutsedlen skal udfyldes.

Del artikel

Andre læser også