ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Digitalt leksikon gør det nemt at dykke ned i historien

Af Annoncør

Kunne du tænke dig at blive klogere på emner som historie, klima og politik? Så er der gode nyheder. Der findes nemlig et digitalt leksikon, som har samlet det hele et sted. Det har aldrig været nemmere at dykke ned i historien. Læs mere her.

Er du interesseret i at vide mere om dansk historie eller måske den aktuelle klimasituation? Det kan være svært at vide, hvor man skal gå hen for at lære mere. Nu kan du besøge Leksikongen, som er et nyt digitalt leksikon, der samler alle de store emner i et leksikon. Læs mere om Leksikongen her.

Her kan du finde en lang række forskellige emner. Hvis de seneste begivenheder i verden har gjort dig interesseret i at vide mere om Danmarks historie eller de store begivenheder, der fik verden til at stoppe op, så kan du læse mere om begge dele. Der er altså meget historisk og nutidigt stof, som du kan dykke ned i. Det har altid været så nemt at blive klogere på sin omverden.

Sæt dig ind i dansk politik

Der sker meget på den politiske scene i Danmark i de her år. Hvis du for nyligt er begyndt at interessere dig for dansk politik, så er Leksikongen et godt sted at starte. Her kan du lære meget mere om velfærdsstaten, de europæiske og globale aftaler, vi er en del af, og ikke mindst om den danske grundlov og demokrati. Bliv klogere på, hvordan vores politiske systemer fungerer, og hvorfor de fungerer, som de gør. 

Bliv klogere Danmarkshistoriens store begivenheder

Der er mange, der er begyndt at interessere sig for historie efter selv at have mærket historiens vingesus. De senere år har vendt verden på hovedet, og det er blevet klart for flere, hvordan historiske begivenheder ændrer mennesker og deres liv for altid. Hvis du er blevet interesseret i historie, så kan du blive klogere på de tidligere pandemier, besættelsen eller vikingetiden. Det er bare at give sig i kast med læsningen! 

Forstå de presserende klimaproblematikker

Det har aldrig været så vigtigt at tale om klimaproblematikker, som det er netop nu. Vores udfordringer med klimaet er på alle læber og med god grund. Hvis du godt kunne tænke dig at dykke lidt mere ned i fakta og forhold omkring klima, så kan du gøre det her. Her kan du blive meget klogere på verdens have, truede dyr, naturfænomener og konsekvenserne af temperaturstigningerne. Du kan også blive klogere på, hvordan vores økosystemer fungerer og historiens store naturkatastrofer.

De store personligheder

Hvis du er glad for at læse biografier eller blot er interesseret i mennesker, så kan du blive meget klogere på de store og betydningsfulde historiske figurer. Dem, der har gjort en stor forskel i verden, og har sat deres mærke på den. Du kan blive klogere på de fremsynede politikere, de revolutionerende videnskabsmænd og de største opdagelsesrejsende. På Leksikongen kan du finde portrætter af en lang række af de mennesker, der har forandret verden.

Del artikel