ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Dom i Aarhus-sag: 20-årig idømt fængsel for “coronahost” mod betjente

Af Line Ingwar Karlsen
Arkivfoto.
Arkivfoto.

I dag faldt der dom i en sag fra Aarhus med en 20-årig, der hostede og råbte “corona” til betjente på en halv meters afstand.

Det skriver TV 2.

Den unge mand er torsdag blevet idømt fire måneders fængsel ved Højesteret. Det indgår også i straffen, at han flygtede fra politigården i Aarhus efter et grundlovsforhør.

Situationen opstod den 29. marts 2020 kl. 03.35 om natten, da den 20-årige mand blev anholdt ved Mindebrogade i Aarhus. En bil med den 20-årige som passager blev standset af politiet i et rutinetjek.

Den tiltalte forklarede i byretten, at han havde fejret fødselsdag og var beruset. Han erkendte at have hostet og råbt ”corona”. Han var ikke smittet med corona men havde sagt det i en blanding af fuldskab og kådhed.

Manden blev anholdt og sigtet for trusler om vold mod tjenestemænd.

Sagen blev indledningsvist kørt ved Retten i Aarhus, og her mente man ikke, at man kunne karakterisere et host som vold. Derfor blev han kun dømt for at flygte fra politiet.

Dommen blev dog anket, og Vestre Landsret kom frem til det modsatte resultat. Straffen blev tre måneders ubetinget fængsel.

Det er dog ikke strafbart i sig selv at smitte andre med corona på arbejdspladsen eller andre steder, understreger Højesteret.

Del artikel

Andre læser også