ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Eksplosiv mediesatire: ”BREAKING NEWS” sætter spørgsmålstegn ved nutidens medier og medieforbrugerne

Nyhedsmøllen ruller som aldrig før. Dag ud og dag ind strømmer de ind og lægger sig øverst i vores feeds. Men er det breaking, når et præsidentfly letter fra Københavns Lufthavn?

 

Tænder vi mere på hurtige klikbaskere frem for væsentlige nyheder, eller kan vi ikke længere skelne?

 

BREAKING NEWS er en eksplosiv mediesatire, der i bedste breaking news-stil bryder sendefladen og sætter spørgsmålstegn ved nutidens medier og os som medieforbrugere.

 

Nær fremtid. Avanceret neuroteknologi dikterer nyhedsstrømmen: ”Fra nu af laver vi kun nyheder, som trænger helt ind i deres inderste følelsesliv. Gennembrydende! Gennemtrængende nyheder! Breaking News!” Samtidigt i en stue: ”Har du hørt om elefanten?

 

En eller anden sindssyg landmand har skudt en elefant, fordi han mente den ødelagde hans mark.” Rasmus kigger tomt Gitte. Hvis bare han kunne stå af strømmen. sig en gammeldags mobil, sådan en man kan spille Snake på. Men er det at sejle agterud?

 

DEN DIGITALE MAGTARENA

”BREAKING NEWS handler om nyheds-overload og utallige forsøg på at finde lette løsninger på komplicerede srgsmål. Jeg glæder mig til at undersøge hvad det gør ved mennesker, at leve med nyhedsfeedets fortættede virkelighed.”, forklarer forestillingens instruktør Anne Zacho Søgaard. Direktør og kunstnerisk chef, Per Smedegaard, uddyber: Jeg mener i alt for høj grad, at medierne og politikere surfer overfladen i polariserede overskrifter, og at den skarpt vinklede og konfronterende stil spænder ben for en nuanceret og værdipolitiske diskussion. Det er farligt, og derfor ser vi kritisk på medieforbrugerne og medierne i denne forestilling.

Eksplosiv mediesatire: ”BREAKING NEWS” sætter spørgsmålstegn ved nutidens medier og medieforbrugerne

I dag skal nyhedsstoffet fascinere, forarge og være relaterbart helst 24-7. Men er vi ved at grænsen for, hvor letfordøjelige nyheder kan være? Er politikerne langsomt begyndt at efterabe mediernes sort/hvide overskrifter? Og hvad sker der med os borgere, r vi ikke længere kan se forskel på, hvad der er fake, breaking eller propaganda?

 

BREAKING NEWS zoomer ind den digitale magtarena i en nær fremtid, hvor neuroteknologi og brain candy leder strømmen. Kom med bagom sensationelle, absurde og komplet ligegyldige nyheder i denne foruroligende og en lille smule vanvittige satire. Det er (really) BREAKING NEWS!

 

FAKTA

MEDVIRKENDE ANDERS VØLPERT MOMME, MARTINE LEVINSEN, ANNA UR KONOY OG MATIAS HEDEGÅRD ANDERSEN

TEKST BRIAN WIND-HANSEN

INSTRUKTION ANNE ZACHO SØGAARD

SCENOGRAFI KATRINE GJERDING

LYDDESIGN ANTON BAST

LYSDESIGN JENS HANSEN

LYSTEKNIK HENRIK SLOTH

KOMPONIST JOHANNES SMED

LYRIK LONE HØRSLEV (UDDRAG FRA “DAGENE ER DATA”, 2018)

PRODUCERET AF TEATRET SVALEGANGEN

 

DATO 16. FEB. – 20. MAR. 2019

STED TEATRET SVALEGANGEN, ROSENKRANTZGADE 21, AARHUS C

SCENE STORE SAL

TID TIRS. – FRE. KL. 19:30, LØR. KL. 16

PRISER 97 – 195 KR. INKL. GEBYRER

BILLETTTER KØBES HER: www.svalegangen.dk /

TLF. 86 13 88 66

 

#Annoncørbetalt indhold

 

 

 

Del artikel