Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Elektronisk musiker med globalt udsyn kommer til Odder

Lausanne, London og Odder. Den berlinske DJ Parra for Cuva sætter Odder på europakortet, når han i dette efterår tager på turne og gæster Odder Little Culture Club den 29. september. Den danske DJ Thomas Madvig anbefaler alle at opleve Parra for Cuva i Odder.

 

På en efterårsfredag i Østjylland, skal man normalt knibe øjnene rigtigt godt sammen for at føle sig hensat til Berlins summen af storbyliv, bohemer og gadekunstnere fra alle verdenshjørner. Ikke desto mindre kommer et lille hjørne af Berlin til Odder fredag d. 29 september i Kulturkøkkenet, når Odder Little Culture Club præsenterer den unge tyske komet på den elektroniske musikhimmel, Parra for Cuva.

DJ Parra for Cuva

Parra for Cuva er et kunstnernavn, der dækker over den 26-årige musiker Nicolas Demuth, som allerede har flere anmelderroste albums bag sig. Nicolas er opvokset i Niedersachsen i det nordvestlige Tyskland og spillede klaver i sin barndom. Han blev dengang betaget af bl.a. Claude Debussys smukke kompositioner for klaver, men blev også hurtigt interesseret i jazzimprovisationer. Efter gymnasiet tog han til Berlin for at studere lyddesign.

 

Tá chancen og ta med

Formand for Odder Little Culture Club, Christian Schrøder, er selv stor fan af elektronisk musik, især den stil som Parra for Cuva spiller.  ”Vi er helt bevidste om, at det er en satsning at booke en tysk DJ til at spille i Odder. Her i byen er vi ikke ligefrem kendt for at eksperimentere, men vi vil gerne give folk en oplevelse, som de ikke havde forventet at få, og det kan jeg love, at man får hvis man møder op til Parra for Cuva. Så min opfordring er, at man kaster sig ud i det, og nyder en god cocktail og den chill out stemning som Parra for Cuva kan give os her midt i Odder,” påpeger Christian Schrøder.

 

Musik med hilsner til Spanien, Tyrkiet og Etiopien

Efter debutpladen Majouré, der udkom i 2015, udgav Parra for Cuva sammen med vennen og kollegaen Senoy det anmelderroste album Darwīš. Sangene på albummet er skrevet i og inspireret af en lille havneby på Spaniens østkyst, en stærk kontrast til det travle metropolliv i Berlin. Den klassiske inspiration skinner igennem på mange af numrene, men inspirationen på pladen kommer fra alle verdenshjørner, og instrumenter som klokkespil, harmonika, kalimba og guitar kan høres.

Elektronisk musiker med globalt udsyn kommer til Odder

Senest har Parra for Cuva udgivet EP’en ”Mood in C”, hvor titelnummeret er komponeret med udgangspunkt i en særlig etiopisk skala, så også her er inspirationen global. Al percussion på pladen er i øvrigt indspillet med hverdagsting brugt som instrumenter for at skabe en helt unik lyd.

 

Madvig er inspireret

Den danske DJ Thomas Madvig har tabt sit hjerte til den unge Berlinkunstners musik, og siger om den: ”Parra for Cuva laver musik, der sætter sig et sted mellem hjertet og hjernen – det er smukt, svævende og skrøbeligt, og selv når han laver sine mere dansevenlige numre, er der altid et klart afsæt i hans varemærke, den melankolske dna. Jeg har i de sidste år forelsket mig i den type elektronisk musik, som bl.a. Parra for Cuva står for, og jeg har døbt lyden “Indie-electronica” fordi musikken giver mig en oplevelse af musik produceret elektronisk, af en producer der kommer fra en opvækst og baggrund i indie/singer songwriter rock. Hans albums er lækker lytter af den bedste skuffe – og jeg har næsten ukritisk købt alle hans udgivelser siden jeg faldt over “Fading nights” EP’en i 2013 – en sød og anderledes version af clubmusik til dansegulvet. Parra for Cuva live i Odder vil jeg anbefale til alle, der gerne vil opleve elektronisk musik, når den udfolder sig i al sin dragende melankolske styrke – med glæden som følgesvend.”

 

Parra for Cuva optræder i Kulturkøkkenet i Odder med live guitarist på scenen og videoprojektering som en del af oplevelsen, så det bliver en intens oplevelse og en anderledes koncert for alle sanser.

 

Billetter kan købes her:

 

Se mere om Odder Little Culture Club her: