Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nordisk Spisehus: Emma Hoff Hjorth til WorldSkills 2017

WorldSkills-landsholdets tjener, Emma Hoff Hjorth, pendler i disse uger flittigt mellem hjembyen Aarhus og Slagelse. To dage om ugen træner hun nemlig til det forestående VM på Kokke- og Tjenerskolen i Slagelse – resten af ugen lyder det meste af menuen på hårdt arbejde på den anerkendte restaurant Nordisk Spisehus i Aarhus.

 

Emma Hoff Hjorth, der er 21, vandt tidligere på året DM i Skills plus en ekstra udtagelseskonkurrence for at få pladsen på SkillsDenmarks landshold. Som led i træningen har hun i juni deltaget i en international konkurrence mod otte andre nationer i Shanghai, China Skills, hvor hun tog andenpladsen.

Emma Hoff Hjorth til WorldSkills 2017

Træningen står på lige til afrejsen mod Abu Dhabi, der er vært for WorldSkills 2017. Det foregår 14. – 19. oktober, og landsholdet rejser ud den 10. oktober. Landsholdet består af 15 fra forskellige fag, de yngste er 19, de ældste 22, hvilket er aldersgrænsen ved VM.

 

Til VM mødes 1260 unge fra over 50 nationer. I sin disciplin står Emma Hoff Hjorth over for konkurrenter fra 36 andre lande. Med sig har hun sin træner fra Slagelse, Thomas Buhelt. Flere medlemmer af hendes familie rejser også med til Abu Dhabi for at heppe.

 

Tjenernes konkurrence til VM er mangeartet. Der skal serveres for både store og små selskaber, og alt bliver nøje overvåget af en dommer fra hver deltagende nation. Fra borddækning, hvor millimetermålet kommer frem, over test af kundskaber i vine og egnede drikkevarer til menuerne, til fremstilling af kaffe og drinks. Mange af opgaverne afsløres først under selve konkurrencen – fremstilling ved bordet af den klassiske rørte tatar eller flamberede pandekager kan dukke op som jokere.