Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

5 tips til at reducere plastaffald:Indflydelsesrig aarhusianer til kamp mod plastik

Af anders@sommersangdigital.dk

Er du bekymret for mængden af ​​plastaffald i dit hjem? Så er du langt fra alene. For 64% af danskerne er plastik det, der bekymrer dem mest i forhold til deres husholdnings bæredygtighed. Nu har seks kendte influencere dannet alliancen deBÆRdygtige og har sat sig for at inspirere danskerne til at reducere vores forbrug af plastik. Én af dem er Emma Martiny fra Aarhus, der er kendt for at blogge om mad, skønhed og familieliv. 

 

Vi danskere smider mere plast ud sammenlignet med alle andre europæiske lande. I gennemsnit smider vi fx hver især 27 kilo plastemballage direkte i affaldsspanden om året.

 

Heldigvis ønsker mange enkeltpersoner og virksomheder at gøre noget ved problemet. Bærmærket Driscoll’s, der har fjernet 94 % plastik i deres nye papirbakke for at hjælpe forbrugerne med en hverdag med mindre plastik, har nu allieret sig med seks kendte danske influencere. Sammen vil de inspirere danskerne til at reducere mængden af ​​plastaffald.

 

Emma deler sit liv med over 31.000 mennesker

Alliancen kalder sig deBÆRdygtige og består af seks influencere fra Jylland og Fyn. Én af dem er Emma Martiny fra Aarhus, der bor sammen med sin mand og deres lille søn.

 

Emma har over 31.000 følgere på Instagram, hvor hun hver eneste dag inviterer dem indenfor i sit private liv. Hver dag kan hendes mange trofaste følgere bl.a. få inspiration til lækker mad, indretning, yoga-øvelser, og så er Emma ikke bange for at komme med en kærlig opfordring til, at vi bør gøre os lidt mere umage i alt, hvad vi gør. Og det er præcis derfor, at Emma er blevet en del af deBÆRdytige.

 

5 tips til at reducere plastaffald:Indflydelsesrig aarhusianer til kamp mod plastik

 

Emma har nemlig direkte bedt sine mange følgere om hjælp. Hun har opfordret dem alle til at komme med input til, hvordan de minimerer plastik i deres hjem.

 

”Det har været fantastisk at tage mine kære følgere med på råd. De har jo hver især en masse erfaringer, og hvis vi sammen kan inspirere hinanden til at reducere vores enorme forbrug af plastisk, så tror jeg på, at vi kan gøre en forskel for miljøet. Det er jo vildt, at vi hver især smider over 27 kg. engangsemballage ud hvert eneste år. Plastik forsvinder jo ikke bare. Det består for altid – og vi kan jo se, at meget af det ender i naturen. Det kan vi gøre bedre, synes jeg,” fortæller Emma. 

 

De praktiske tips fra #deBÆRdygtige

 • Giv plastik nyt liv – vælg genbrugsløsninger, hvis de findes
  Brug gamle bøtter til opbevaring af nåle, nips eller urtepotter

 

 • Minimer engangsplastik – når du handler, så vælg produkter og emballager, der er lavet af andet end plastik, og som kan sorteres
  Vælg fx papir eller papløsninger samt emballager med så lidt plast som muligt 

 

 • Tag plastikfri alternativer med på farten
  Drop plastikposer, engangskopper og engangsbestikket, eller vælg noget lavet af biofibre eller bambus

 

 • Ryd op i dine plastikvaner – erstat løbende plastik med bæredygtige alternativer
  Næste gang du fx. skal købe en tandbørste eller hårbørste, så se om ikke du kan få en i træ eller et andet bæredygtigt materiale  

 

 • Stil krav om nye og bæredygtige løsninger
  Vi danskere tror på, at virksomheder og handlen bedst kan hjælpe os med skabe bæredygtige ændringer i plastikforbruget. Det viser en analyse, YouGov har lavet for Driscoll’s. De skal vide, hvad vi ønsker.

 

Ikke hellig – men vil gerne inspirere til forandring

Efter at være blevet en del af deBÆRdygtige, er Emma blevet ekstra motiveret for at gøre en forskel. Hun ønsker ikke at spille hellig, men hun håber, at gode råd kan være med til at inspirere andre.

 

“Jeg har blandt andet lært, at der er en stor forskel på genbrug og genanvendelse. Det var en øjenåbner for mig. Vi kan ikke løse problemet med plastikaffald ved bare at fokusere på oprydning. Virksomheder er nødt til at producere mindre engangsplastik – og vi som forbrugere er nødt til at bruge mindre plastik. Det vil jeg uden tvivl huske og prøve at leve efter i min hverdag. Ingen kan gøre det hele på én gang, men alle kan foretage små ændringer – lidt efter lidt – og det vil i sidste ende gøre en stor forskel.”

 

Danmark testland for bæredygtig emballage

#deBÆRdygtige er opstået i forbindelse med, at virksomheden Driscoll’s har udvalgt Danmark som testland for en ny bæredygtig emballage med 94 % mindre plastik. Hos Driscoll’s er man glade for, at influencerne kan være med til at sætte fokus på et vigtigt emne:

 

”Hos Driscoll’s arbejder vi løbende på at reducere mængden af ​​plastik, der bruges i emballagen. Vores nye emballage med 94% mindre plast er et vigtigt skridt på vores rejse for at reducere mængden af ​​plastaffald. Vi støtter #deBÆRdygtige, fordi de gør det muligt at sætte fokus på et problem, der optager mange danskere. Vi mener, at hvert eneste lille skridt, vi tager sammen med forbrugerne, er et skridt mod det bedre,” siger Marieke Appel, marketingchef hos Driscoll’s.

 

FAKTA OM #deBÆRdygtige

#deBÆRdygtige udgør seks influencere fra Collabmanagement og består af: Johanne Kohlmetz, Julie Bruun, Maria Vestergaard, Cille Fjord, Emma Martiny og Susan Østdahl.

 

5 tips til at reducere plastaffald:Indflydelsesrig aarhusianer til kamp mod plastik

 

Del artikel

Andre læser også