Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En gemt perle: Seriøs kandidat til bedste pita i Aarhus

Af Jan L. Pedersen

Anmeldelse

Pitahytten skal ikke forveksles med Pizza Hytten.

Det er to helt forskellige størrelser og med to forskellige ejere og har intet med hinanden at gøre. Så er det på plads.

Lykkes Grill lå her før i tiden. Men den lukkede, og Pitahytten kom til. Lokalerne er renoverede og lavet helt og aldeles om. De er nydeligt indrettede – udover der er pænt og rent. Konceptet er stramt.

Menukortet er småt og knivskarpt. Tak for det. Et lille og gennemtænkt menukort er i min verden et godt tegn. Så 1 – 0 til Pitahytten inden vi har bestilt.

Omtanke og smag

Vi valgte tre pitaer. En med oksesteak, en kylling og en hakkebøf plus en stor salat. Kunsten at undgå at proppe for meget i en pita lyder måske banalt.

Men ikke desto mindre ser man alt for ofte, at en pita bliver propfyldt med alt for meget. Det går ud over smagen, og den revner også.

Det mest vulgære skal spises med en gaffel. Derfor var glæden her også til at få øje på, da manden i Pitahytten anbefalede en 4-5 slags forskellig fyld i pitaen, så man kunne smage dem.

Spot on, da det jo lige præcis handler om smag. At brødet var helt perfekt tilberedt, og selve doseringen af fyld var til topkarakter løftede klart oplevelsen.

En seriøs kandidat til Aarhus´ bedste pita

Pitaen med flanksteak var ganske enkelt vellykket. Blandet salat, syltede rødløg, majs, peberfrugt og cherrytomater, som for en gangs skyld smagte af noget. Tak for det!

Kødet var sjældent mørt og velsmagende og perfekt grillet. Sjældent, yderst sjældent har jeg fået en pita, som smagte så godt. Forrygende, og måske den bedste der for tiden laves i Aarhus.

Hakkebøf med smag

Hakkebøf med krydderier, som minder om en græsk bøf, kan være en tvivlsom størrelse, og ofte tør og gennemstegt. Men på en eller anden måde så lykkedes Pitahytten overraskende godt med deres.

Den var ikke tør, men heller ikke rosa indeni. Krydderiblandingen var fin spicy, og gav god mening til den hjemmelavede creme fraiche dressing.

Brødet har i øvrigt en passende størrelse, og er bagt med hvedemel. Et plus var, at ingen, af dem vi fik, revnede.

Kunsten at grille kyllingekød så det ikke bliver tørt

Kylling som er saftig, og som rent faktisk smager af noget. Marinaden giver smag, og stykkerne er pivmøre. Klart en anbefaling, og den hjemmelavede chilidressing binder det hele sammen.

Kødet kræver 100% opmærksomhed fra kokken, og det må man sige, at der var her. Hvor er det opløftende, når fastfood laves med omtanke og præcision.

En grøn og velsmagende bowl

Salatbowlen er en lidt sjov størrelse. Man kan selv vælge, hvad man vil have i, men vi lod kokken vælge for os. Vi valgte friskstegt kylling, selvom det reelt ikke var nødvendigt for at blive mæt.

Gul, grøn og rød peber, majs, rødbeder, rødkål, salatblade, gulerødder, agurk, cherrytomater, humus og tzatziki plus haidari samt lidt feta. Om blandingen giver større mening, ved jeg ikke, men det var en frisk, stor og mættende salat.

Hjemmelavet saft – mere af det

Udvalget af drikkevarer er det typiske med Pepsi og Coca Cola.  kroner for en stor hjemmelavet saft, som står klar i køleskabet sammen med storindustriens.

Mynte, ingefær, lime med en meget let sødme. Iskold og klart et bedre og mere velsmagende alternativ til sukkervandet fra USA.

Hatten af for det initiativ, hvilket jeg i øvrigt tror, vi kommer til at se mere af. Lokalproduceret og hjemmelavet saft er både miljøvenligt og mere bæredygtigt. Saften koster 10 kroner ekstra.

Betjeningen

Her er der tale om dedikerede unge mennesker, som sætter en ære i, at kunderne får en god betjening og behandling. Det er altid det samme hold, som er i forretningen, og de ved, hvad de laver.

Der er styr på tingene, og ikke mindst på bestillingerne. Det er altid en fornøjelse, når vi kunder bliver behandlet med smil, god vejledning og respekt.

Vores regning

Vi kom af med 320 kroner for 2 pitamenuer til 90 kroner stykket, 1 pitaer til 60 kroner og en stor salatbowl til 80 kroner.

Alt i alt i god pris, og jeg tør godt vove den påstand, at her får man noget af Aarhus’ bedste value for money mad.

Dommen

Her fik jeg ubetinget den bedste pita, jeg har spist i år i Aarhus. Det kom lidt som et chok, da Pitahytten har gået stille med dørene og åbnede i sommerferien.

De har ikke gjort meget væsen af sig, så forventningerne til dem var ikke store. Pitaerne, vi spiste her, fik minderne om den hedengangne, Jacob’s Pita, frem. Der er uden tvivl noget Jacob’s over Pitahytten.

  • Det er et plus, at der er masser af gratis parkeringspladser udenfor.
  • Hvis vi gav stjerner for en pita, så ville pitaen med flanksteak få 6 stjerner. Den løfter fastfood til et helt nyt niveau i en prisklasse, hvor alle kan være med. Ganske enkelt gennemført enkelt.
  • Friske grøntsager og salat – fin bredde i udvalget.
  • Omhyggelige med tilberedning af kødet – ret præcise med temperatur og tid på grillen.
  • Det bliver vores bedste anbefaling, vi kvitterer med til den nye pita-joint i det nordlige Aarhus.
  • Bonusinfo: Bestilling af mad kan kun ske via telefon og selvfølgelig ved fysisk i forretningen.

Pitahytten

Egtvedvej 1
8200 Aarhus N
Telefon: +45 93 94 90 86

Website: