ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En smagfuld aften: Besøg gemt perle på Aarhus Ø

Af Freja Dumont

Hvis du er fra Aarhus og omegn, er du garanteret også bekendt med det aarhusianske madunivers MIB.

MIB står blandt andet bag flere bagerier, et foodcourt, catering og meget mere i Aarhus.

Et af de nyeste skud på stammen i MIB-koncernen er en helt speciel restaurant, som åbnede i foråret 2020.

Helt ude på spidsen af Aarhus Ø finder du nemlig den skjulte perle, Restaurant FEAST, som inviterer til smagfulde aftener i rustikke og hyggelige omgivelser.

MigogAarhus besøgte FEAST for at afprøve det smarte koncept, hvor du betaler et engangsbeløb, som inkluderer mad og drikkevarer ad libitum.

En smagfuld aften: Besøg gemt perle på Aarhus ØEn smagfuld aften: Besøg gemt perle på Aarhus Ø

Perfekte rammer til hyggelig aften

Når du træder ind i de rå lokaler i Pakhusene på Aarhus Ø, bliver du mødt af en uformel stemning i de nordisk inspirerede lokaler.

Spørger du os, er den helt rette belysning en væsentlig faktor, når du skal ud og hygge dig.

Her fik FEAST allerede de første point, da vi i indgangen blev mødt af levende flammer, og da vi trådte ind i restauranten, var der en perfekt dæmpet belysning.

De rå og grå betonmure i det store lokale var oplyst af en projektor, som gav illusionen af levende ild, og det satte i den grad rammerne til en god aften i hyggelig atmosfære.

En smagfuld aften: Besøg gemt perle på Aarhus Ø

Alt hvad hjertet (og maven) begærer

Hos FEAST vælger du enten 2, 2,5 eller 3 timer, hvor du kan spise og drikke, hvad du vil. Vi besøgte FEAST på en onsdag, hvor 2 timer koster 395 kroner – du kan se de forskellige priser her. 

Forretterne serveres portionsanrettet, mens du selv har frie rammer til at sammensætte din hovedret fra det store udvalg af salater, grønt, fisk og kød i det åbne køkken.

Til at runde aftenen af, kan kan du sammensætte en tallerken med små desserter og dertil nyde alt den kaffe og the, du kan drikke.

Dertil findes der naturligvis også en stor bar, hvor du kan forsyne dig selv med alt fra bobler og rosé til hvidvin, rødvin og øl af forskellige slags.

En smagfuld aften: Besøg gemt perle på Aarhus Ø

Til forret fik vi serveret tre små serveringer: en dild- og limemarineret laks, en cremet græskarsuppe med ristede græskarkerner og en tatar af dansk okse med trøffelmayo, friteret kartoffel og syltede æblekugler.

Vi var især vilde med tataren, som efter vores mening var perfekt i både konsistens og smag. Og så var det jo heldigt, at vi kunne bestille endnu en omgang tatar – uden at det kostede ekstra.

En smagfuld aften: Besøg gemt perle på Aarhus ØEn smagfuld aften: Besøg gemt perle på Aarhus Ø

Efter forretterne bevægede vi os op i det åbne køkken, hvor du finder et stort udvalg af hjemmelavede retter baseret på sæsonens nordiske råvarer. Af den årsag skiftes udvalget også hele tiden ud.

Da vi besøgte FEAST bød det store tag selv-bord på torsk, svinenakke, ribeye og tilbehør såsom tomatsalat, kartofler med brunet smør, stegte champignon og gulerødder – og som prikken over i’et en masse forskellige slags saucer herunder rødvins- og bearnaisesauce.

Alle retterne er udtænkt, testet og kreeret af stedets dygtige kokke, som skærer dit kød og glædeligt fortæller om, hvad det er, du lægger på din tallerken.

En smagfuld aften: Besøg gemt perle på Aarhus Ø

Alt maden hos FEAST tilberedes i deres særlige signaturovn: Josper-ovnen.

En brænde- og kulfyret ovn med et lukket ovnrum, som gør, at maden tager smag af den aromatiske røg fra trækullene og tilberedes perfekt uden at tørre ud.

Vi var især helt vilde med torsken, som virkelig havde den karakteristiske røgede smag. Efter vores mening et kæmpe plus, at det her er muligt at få grillmad i november. Indendørs.

En smagfuld aften: Besøg gemt perle på Aarhus ØVi rundede aftenen af ved dessertbordet, som bød på den lækreste æbletrifli og en hjemmebagt mazarinkage med bær på – mums!

Havde vi besøgt FEAST på en fredag eller lørdag, var dessertbordet nok ikke blevet sidste stop på aftenen.

For i weekenderne skrues lyset en ekstra tak ned, mens musikken skrues op. På udvalgte dage vil en DJ også sørge for at sætte gang i festen – du kan følge med i, hvornår det er lige her. 

FEAST er altså med andre ord også et oplagt sted at samles en gruppe venner i festlige lag. Og så er det jo bare et ekstra plus, at man ikke skal være nervøs for at få regningen sidst på aftenen efter samtlige tømte flasker.

Hvis du selv vil afprøve det geniale koncept, kan du bestille bord og og læse mere lige her. Du kan også følge med på FEASTs Instagram eller Facebook.

Hvor: Restaurant FEAST, Mariane Thomsens Gade 4B, 8000 Aarhus C

Del artikel

Andre læser også