Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Croque Madame og rørt oksetatar: Få en bid af Paris på Jægergårdsgade

Af Freja Dumont

Når man slentrer ned af Jægergårdsgade og går forbi de mange specialbutikker, caféer, vinbarer og restauranter, kan man godt få associationer til en hyggelig lille gade i Frankrigs hovedstad.

På de mange fortorvserveringer kan du nyde en caffe latte eller et glas vin, imens du observerer livet på gaden.

Og har du lyst til en let frokost på parisisk manér, kan Jægergårdsgade også diske op med et par gode bud – heriblandt franskinspirerede Piaf Brasserie.

MigogAarhus lagde vejen forbi til frokost hos det hyggelige brasserie, der tager udgangspunkt i det franske landkøkken.

Croque Madame og rørt oksetatar: Få en bid af Paris på Jægergårdsgade

Piaf Brasserie, som langer franske klassikere som boeuf bourguignon og chèvre chaud over disken, slog for første gang dørene op i september 2021.

Den autentiske restaurant skaber med sine rå murstensvægge, glimtende lyskæder og farverige malerier den helt rette stemning – ikke fint og fornemt, men behageligt og hyggeligt.

Og med udsigt ud mod Jægergårdsgade gennem det store vinduesparti, kunne vi nyde vores frokost og et køligt glas hvidvin alt imens, vi fik franske fornemmelser.

Croque Madame og rørt oksetatar: Få en bid af Paris på Jægergårdsgade

Vi valgte at gå med en fransk klassiker – Croque Monsieur lavet af friskbagt brød, frisk landskinke, emmentaler og dijon.

Der er en god grund til, at Croque Monsieur – og Croque Madame som er med spejlæg – er elskede i Frankrig såvel som Danmark.

For du går bare aldrig galt i byen med skinke og ost på godt brød.

Da vi satte tænderne i det perfekt sprøde toastbrød var det da også til at fornemme, at kokken Chokri Arfaoui har en fortid i køkkenet hos diverse restauranter, bistroer og brasserier i Frankrig.

Croque Madame og rørt oksetatar: Få en bid af Paris på Jægergårdsgade

Du kan selvfølgelig heller ikke sige fransk køkken uden også at sige tatar. Derfor bestilte vi også Piafs rørte oksetatar med chilimayo, pocheret æg og rødbedechips.

En fryd for øjet såvel som smagsløgene.

Tataren var til den grove side, hvilket er et spørgsmål om temperament. Vi var dog vilde med både konsistens og smag – og det pocherede æg gjorde sig virkelig godt til retten. De knasende rødbedechips og den stikkende chilimayo gav tateren det sidste touch, og vi fik lyst til at bestille én til.

Croque Madame og rørt oksetatar: Få en bid af Paris på Jægergårdsgade

Sidste stop på vores kulinariske rejse til Frankrig blev ved stedets fiskesuppe med croutoner, ost og dampet torsk. Den varme fiskesuppe blev hældt udover croutonerne af kokken, imens han præsenterede retterne.

Det var klart til at få øje på, at Piaf har prioriteret, at  både kokke og tjenere er uddannede.

Det er tydeligt, når personalet er passionerede og interesserede i at give gæsterne den bedst mulige og mest autentiske oplevelse, og det må vi bare sige, at vi fik hos Piaf.

Og så er priserne altså også i den grad til at overkomme! Se selv stedets menu og priser her.

Vin og cocktails om aftenen og morgenmad dagen efter

Piaf Brasserie byder ikke kun på frokostretter, og du kan altså også nyde en stor Ribeye steak med bearnaise og pommes eller en 3-retters menu med dertilhørende vine til aften.

Og som noget nyt byder stedet nu også på cocktails efter maden. Har man lyst til et par glas rødvin eller en gin og tonic over en osteplatte på de senere timer, kan det også lade sig gøre hos Piaf.

Og når tømmermændene skal plejes dagen efter, kan I jo med fordel besøge brasseriet igen – for planen er nemlig, at stedet også vil holde åbent om morgenen, hvor de vil servere morgenmad.

SÅ! Hvis kalenderen eller pengepungen ikke lige tillader en tur til Paris’ romantiske og brostensbelagte gader, så kan du jo med fordel besøge Brasserie Piaf i stedet for.

Vi kan i hvertfald skrive under på, at vores grå novemberformiddag blev lidt mere farverig efter besøget hos Aarhus’ nye franske køkken.