Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fed Fredag: Birthe Kjær ramte publikum med knaldrøde cowboyhatte, hits og linedance 

Af Pernille Søborg

Sikke en fest det blev i Tivoli Friheden fredag aften, hvor en af Danmarks mest folkelige sangerinder, Birthe Kjær, gav koncert. Publikum kunne ikke andet end at danse, klappe og synge med. Det blev en tur tilbage i tiden med melodi grand prix og højdepunkter fra Birthe Kjærs lange karriere suppleret med Kjærs udenlandske favoritter. 

 

Fed Fredag: Birthe Kjær ramte publikum med knaldrøde cowboyhatte, hits og linedance 

 

Klædt i hvidt kom Birthe Kjær på scenen. Med sig havde hun sit Feel Good Band bestående af guitar, bas, trommer, keyboard, tre blæsere og to korsangere. Den erfarne sangerinde, der i 2018 både fejrede 50-års jubilæum og 70-års fødselsdag, gav udtryk for, at hun var glad for selv at kunne spille sine numre og ikke skulle overlade det til kopibands. 

 

Bredt repertoire

Med 50 år på bagen og 421 indspillede sange har hun noget af et repertoire at vælge mellem. “Vi maler byen rød” og “Sommer og sol” sparkede festen i gang. Derefter tog det ene hit det andet, og fællessangen ville ingen ende tage. Flere af sangene blev leveret som intense medley´er. Sådan smeltede “Vil du med”, “Hvad er du ude på” og “Av min arm” smukt sammen. Også sange som Birthe Kjær hørte som barn og ung kom ud som medley. “Speedy Gonzales”, “My Boy Lollipop”, “Lucky Lips” og “Kiss Me, Honey Honey, Kiss Me” fik gang i dansetrinene og sangstemmerne hos publikum. 

 

Knaldrøde cowboyhatte og linedance

Vi fik også en nostalgisk tidsrejse tilbage til ABBAs storhedstid med “Waterloo” og den tyske popsang “Ein bißchen Frieden”. Til Billy Ray Cyrus´countryhit “Achy Breaky Heart” kom de knaldrøde cowboyhatte på, og sangerinden opfordrede publikum til linedance, hvilket de var med på. Det samme gjorde Birthe Kjær og korpigerne. 

 

Vi blev revet med

Birthe Kjær holder sig ufattelig godt. På trods af dårlig hals denne fredag, som af og til kunne høres, charmerede, sang og dansede hun sig igennem aftenen som en 30-årig. Koreografierne sad næsten i skabet, og der var gjort noget for underholdningen. Da festen var på sit højeste, bad hun publikum løbe futtog til “Loco-motion” – og sørme om hun ikke fik publikum med på det.

 

Stemningsbarometeret røg i top 

Det sidste medley var med de danske melodi grand prix-vindere i perioden 1980-89. “Krøller eller ej”, “Video Video”, “Kloden drejer”

“Det’ lige det”, “Du er fuld af løgn” og “En lille melodi”. Klimaks blev nået til det sidste nummer “Pas på den knaldrøde gummibåd”. Med denne afslutning konkluderer jeg, at jeg aldrig har hørt så mange sange til en enkelt koncert.

 

Band med festligt blæs

Birthe Kjær var i selskab med sit storswingende Feel Good Band. Guitaristen Peter Müller havde en større rolle i bandet – måske pga Birthe Kjærs halsproblemer. Han fungerede også som forsanger og i duet med Kjær. Den funky blæsertrio med trombone, saxofon, og trompet havde en fest bagerst på scenen og spredte gode vibrationer.

 

Vurdering

Med en uimodståelig charme og smittende glæde leverede dansktop-legenden, Birthe Kjær, et godt, festligt og alsidigt repertoire. Hun tog os med nedad memory lane og nostalgiens vej. På trods af alderen virker Birthe Kjær hverken udbrændt eller rusten. Hun var veloplagt, jovial og morsom mellem sangene. Og historier har hun mange af. Birthe Kjær rammer bredt og forstår, hvordan man sætter gang i en fest til Fed Fredag. Det kan flere yngre sangere lære noget af. Jeg må erkende, at det er svært at sætte en finger på aftenens præstation, som Birthe Kjær gennemførte på trods af halsproblemer. Respekt for dette, og 5 stjerner til Birthe Kjær og Feel Good Band. 

 

Fed Fredag: Birthe Kjær ramte publikum med knaldrøde cowboyhatte, hits og linedance 

 

Fed Fredag: Birthe Kjær ramte publikum med knaldrøde cowboyhatte, hits og linedance 

Fed Fredag: Birthe Kjær ramte publikum med knaldrøde cowboyhatte, hits og linedance 

Fed Fredag: Birthe Kjær ramte publikum med knaldrøde cowboyhatte, hits og linedance 

Del artikel

Andre læser også