Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Festugeforestilling spørger: ”Hvem er vi egentlig?”

Af Pernille Søborg

Sammen med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 præsenterer Aarhus Festuge den australske danse- og teaterforestilling ’Complexity of Belonging’. Billetsalget er netop startet.

 

I en tidsalder med evigt stigende tempo har vi travlt med at realisere os selv, udvikle og se fremad. Verden bliver på samme tid mindre og mindre, og medierne for at nå hinanden digitaliseret. Følelser kommunikeres via en tvivlsom Skype-forbindelse eller en halvhjertet statusopdatering. Men hvem er vi egentlig, og hvor kommer vi fra? Det spørgsmål stiller forestillingen ’Complexity of Belonging’, som har danmarkspremiere til Aarhus Festuge 2017.

 

Historien kredser om en ung kvinde, der drevet af sin egen nysgerrighed og identitetskrise sætter sig for at undersøge, hvad rødder og baggrund har af betydning for vores liv. I sin søgen kommer hun i kontakt med en gruppe mennesker, hvis historier gnidningsfrit flettes sammen i en dynamisk forestilling, der blandt andet berører race, seksualitet og karriere. En forestilling der er af, for og om sin tid.

 

Aarhus Festuge 2017

Koreograf, instruktør og direktør for Chunky Move Anouk van Dijk fortæller: Vi er beærede over at være med til Aarhus Festuge 2017 og vise et Chunky Move-værk til et dansk publikum for første gange. ’Complexity of Belonging’ handler om identitet og individualitet i en konstant ændrende verden, og festugetemaet ’Bridging’ inviterer os til at væve nye forbindelser mellem dans og teater og de generationer, hvis følelse af at høre til er blevet udfordret.

 

Forestillingen byder på humoristiske og skarpe monologer side om side med eksplosive og inderlige dansesekvenser, og kombinationen af tale og bevægelse skaber en synergieffekt, hvor dansere og skuespillere bliver en forlængelse af hinandens udtryksformer og trækker hinanden i nye retninger.

 

Bag forestillingen finder man den hollandske koreograf og instruktør Anouk van Dijk og den tyske dramatiker Falk Richter. Det anerkendte makkerpar har tidligere arbejdet sammen ved flere anledninger og ofte med grænselandet mellem dans og teater som fokuspunkt. ’Complexity of Belonging’ er ingen undtagelse og forener på bedste vis de to verdener i en forestilling, der både underholder og sætter skub i de store tanker.

 

”There are several moments throughout ’Complexity of Belonging’ where the ensemble comes together in perfect unison to create bold moments of theatricality… Utterly unforgettable… Seriously, just go.”
Festugeforestilling spørger: ”Hvem er vi egentlig?”, ArtsHub

 

”The ceasefire between words and movements yields rich results in this rare collaboration.”
Festugeforestilling spørger: ”Hvem er vi egentlig?”, Time Out

 

”Very rarely do I connect so deeply with a choregraphic theatre performance… Stunning movement, witty dialogues and heart-wrenching emotions.”
Peril

 

FAKTA

Dato/tid: 1.-2. sept. kl. 20.00–21.40
Sted: Musikhuset Aarhus, Store Sal
Pris: 180-290 kr. (100-210 kr. for studerende samt børn og unge under 25 år) via billetlugen.dk
Aldersgrænse: 15+
Sprog: Engelsk
Arrangeret af: Aarhus Festuge i samarbejde med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017

Tak til: Musikhuset Aarhus

Sammen med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 præsenterer Aarhus Festuge den australske danse- og teaterforestilling ’Complexity of Belonging’. Billetsalget er netop startet.

Del artikel

Andre læser også