Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spektakulær åbning: Stort show med popstjerner skyder Festugen i gang

Af Freja Dumont

Publikum kan traditionen tro se frem til at skyde Festugen i gang til den store Uofficielle Åbning torsdag den 24. august.

Til årets Uofficielle Åbning er Festugen og Teatret Svalegangen gået sammen om et brag af et show, hvor forrygende scenekunst, to store danske popstjerner og ikke mindst vores fælles fremtid er på programmet.

I år kan man forvente noget lidt andet end de traditionelle koncerter- men fællesskabsstemningen og de musikalske stjernestunder er dog som altid helt i top.

Per Vers er konferencier og The Antonelli Orchestra aftenens husorkester, når Frihedens fantastiske scene indtages af blandt andet Aarhus Gospel Singers, performancen Human Plant, luftkunstneren Ester Wrobel, Holstebro Dansekompagni og teaterkompagniet Don Gnu.

Og i løbet sommeren afsløres to af de seneste ti års største danske popstjerner som en del af listen over optrædende til det store show.

Et show om fælles fremtid

Under titlen Uofficiel Åbning – United Change vil Aarhus Festuge og Teatret Svalegangen præsentere publikum for et både underholdende, oplysende og publikumsinvolverende sceneshow med afsæt i FNs 17 verdensmål.

”Vi er utroligt stolte af det store fællesskab og de magiske aftener, man forbinder med Festugens Uofficielle Åbning. I år ser vi frem til at tilbringe den med Teatret Svalegangen og deres imponerende projekt United Change.

Og aftenen bliver ikke mindre smuk eller fællesskabende af, at vi samles i Tivoli Friheden til et show om vores fælles fremtid”, siger Rikke Øxner, direktør for Aarhus Festuge.

Fantastisk ramme til at vise kunstens store potentiale

Når Uofficiel Åbning – United Change folder sig ud den 24. august, bliver det ikke kun et tidligt startskud for 10 dage med nye store Festugeoplevelser.

Det bliver samtidig kulminationen på flere års arbejde, som Svalegangen har lagt i projektet ’United Change’.

Nu løftes projektet til nye højder på Tivolis store scene, men målet er det samme: At vise kunstens enorme potentiale, når det handler om at skabe mere bæredygtig adfærd.

”Med Festugens Uofficielle Åbningsfest vil vi skabe en aften, hvor publikum kan involvere sig, feste og opleve en stærk følelse af fællesskab.

Vi løser ikke global fattigdom eller klimakrisen på en aften, men vi tror på kunstens evne til både at underholde og inspirere, og det mener vi fortjener en stor scene”, udtaler Per Smedegaard, direktør og kunstnerisk chef på Teatret Svalegangen.

Til anledningen vil der være adgang til Tivoli Friheden fra kl. 17.00 for alle med billet til showet. I timerne op til showets start vil der være forskellige former for opvarmningsindslag på scenen.

Hvad: Uofficiel åbning af Festugen
Hvor: Tivoli Friheden
Hvornår: Den 24. august kl. 21 til 23

Du kan købe billetter til showet her.

Del artikel

Andre læser også