ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Find en advokat med speciale i din sag!

Af Annoncør

Strafferet er svært at blive klog på, og det er der flere grunde til. Hvad selve processen gælder, kan lægmænd inden for juraens verden ikke gøre sig kloge på, hvordan straffesager forløber fra start til slut. Et andet problem er, at du er på Herrens mark, hvis at du er alene om at skulle sætte dig ind i, hvilken evt. straf du kan forvente af en begået forseelse, hvis ikke du kender retspraksis på området.

Du kan få en forsvarer beskikket af staten – går du fri, betaler staten regningen

For ikke at ende med det værst tænkelige udfald – og for at du i det hele taget kan blive klædt godt nok på til straffesagen i byretten – bliver du nødt til at få fat i en advokat med speciale i strafferet. Staten kan godt beskikke en forsvarer til dig og betale dennes salær, når du står som anklaget i en straffesag, hvis at du frifindes. I udgangspunktet er det dig, der træffer beslutning om din forsvarer.

Utallige retskilder kan komme i spil under din evt. straffesag

Strafferet er et omfattende område, for udover straffeloven, der indeholder bestemmelser omkring strafbare handlinger, strafferammer og straffemyndighed, er der også masser af speciallove, der har strafferetslige bestemmelser, der måske kommer i spil i din sag. Oven i det er der bl.a. international lovgivning, tidligere domme på området og andre retskilder, som kun specialister i strafferet kender.

Strafferet er et enormt område, så find en advokat med speciale i strafferet

Som du kan se ovenfor, er strafferet et enormt område, og derfor bør du få en advokat med speciale i strafferet beskikket til dig. Så er du sikker på, at din forsvarer ikke blot har en grundlæggende viden om strafferetten, men hurtigt kan finde og sætte sig ind i alle retskilder, der kan komme dig til gavn.

Del artikel