Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Første letbanesammenstød med dødelig udgang: Far og søn dræbt i tragisk ulykke – mor og datter på hospitalet

Et sammenstød mellem en personbil og et letbanetog lørdag formiddag fik en tragisk udfald

 

To personer, en far og en søn, har på tragisk vis mistet livet lørdag formiddag. De to sad i den bil, der ved 11-tiden kørte sammen med et letbanetog på Albøgevej i Trustrup i Norddjurs Kommune. Bilen kom på tværs af skinnerne, da letbanetoget kom kørende, og bilen blev kastet flere meter ned langs skinnerne og endte på siden.

 

 

Norsk familie

I alt fire personer sad i bilen, da den blev ramt af toget. En far, en mor, en datter og en søn. Nu er familien, der kommer fra Norge, på hjerteskærende vis pludseligt blevet halveret.

 

Moren og datteren blev kørt til hospitalet med ambulance, men ifølge Østjyllands Politi er de uden for livsfare. “Der pågår et samarbejde med de norske myndigheder i forhold til de tilskadekomne og deres pårørende,” skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

 

Årsag ukendt

Letbaneoverskæringen ved Trustrup er uden bomme, men med blinkende master og klokker, der advarer, når et tog kommer. Om det virkede, da uheldet skete, er endnu uvist.

 

Ved overskæringen kan man dog se, at man før uheldet havde været i gang med at etablere et bom-system. Aarhus Letbane skulle have et sikkerhedssystem, der gør, at togene ikke kan passere en overskæring, hvis der er fejl på advarselsanlægget. Der har tidligere været historier om problemer ved flere letbaneoverskæringer.

 

En bilinspektør og Havarikommissionen undersøger stadig ulykkesstedet. “Af hensyn til den igangværende undersøgelse er det alt for tidligt at sige noget om årsagen til uheldet,” skriver politiet.

 

Hverken fører eller passagerer på toget, der havde retning mod endestationen i Grenaa, kom fysisk til skade ved ulykken. Aarhus Letbane har siden åbningen 21. december 2017 været indblandet i op mod 40 uheld, men ingen med alvorlig personskade før nu.

 

30. april i år åbnede strækningen mellem Aarhus og Grenaa efter lang ventetid, og lørdagens ulykke er den første på den strækning