Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Frederiks Plads: Ny persisk/tyrkisk restaurant vil lave god mad, som alle har råd til at spise

Af Line Ingwar Karlsen

Persisk mad er i dag et begreb, som dækker over lidt af hvert. Persien, som i dag er Iran, har et køkken, som er så mangfoldigt, at det er de færreste danskere, der ved, hvad det kan byde på. Men det har du nu muligheden for, da Restaurant Sultan Palads netop har slået dørene op på Frederiks Plads i Aarhus. Restauranten er nummer to på pladsen. Her laves både persisk og tyrkisk mad, hvor fokus er på de mere autentiske og velkendte retter.

 

Frederiks Plads er ret cool – eller bliver det

Sultan Palads er en tyrkisk og persisk restaurant. Her er retter fra begge de etniske køkkener, men også pizzaer, selvom Sultan Palads på ingen måde er en pizzarestaurant. Men ejerne elsker selv pizzaer, især de tyrkiske pizzaer, og de ved, mange af de unge kunder, som kommer eller vil besøge Sultan Palads, er vilde med pizzaer. 

 

Familieretter til fair priser

Idéen med Sultan Palads er, at alle skal have råd til at komme her. En rigtig folkerestaurant, hvor stemningen er nede på jorden. Den store trækulsgrill er omdrejningspunktet i køkkenet, og her laver de forskellige spyd, som serveres med grillede tomater, basmatiris med safran og brød. Priserne starter ved 75 kroner for en persisk ret, og hvis du er seks personer, så kan I alle få mad for 700 kroner (fast pris). Fire personer koster 500 kroner, og for fem personer er prisen 600 kroner. 

I dessertafdelingen er der baklava, burma, tulumba og künefe, hvoraf de tre første koster 35 kroner og den sidste 45 kroner. 

 

Udeservering i solen

Frederiks Plads er rummelig. Sultan Palads har lavet en ny og yderst smagfuld indrettet restaurant med omkring 95 siddepladser indendørs og 50 udendørs. Her er sol det meste af dagen, og ikke mindst er der ro. En lille oase midt på kanten af Sydhavnens rivende udvikling. Den er ikke helt anonym, da der har været kunder fra første dag. På fredage, lørdage og søndage, har der været fuld hus. Iøvrigt er der også et VIP-bord med plads til 16 personer, hvor man kan lukke døren men samtidig følge med i hvad der sker i restauranten.

 

Åbent, både til frokost og aften 

Sultan Palads åbner klokken 12 alle hverdage og klokken 13 lørdag og søndag. Restauranten lukker alle ugens dage klokken 21.00. Menukortet er det samme hele dagen.

Selvom åbningen er foregået i al stilhed, så er vi flere, som allerede har spist hos Sultan Palads, og jeg har selv været der. Grunden til, at ejerne ikke har meldt den store åbning ud, er, at bygningen og restauranten er helt nybygget, og der var flere ting, som skulle være helt på plads, inden alt spillede. Det gør det så nu, og jeg skal love for, der er god value for money, og de kan grille kød, som er mørt og saftigt. Udover det, så er deres mad godt krydret, og med krydderier vi ikke er vant til i Danmark.

Der serveres ingen alkohol hos Sultan Palads, men der er et pænt udvalg af ikke alkoholiske drikke. 

 

 

Restaurant Sultan Palads

Frederiks Plads 20 
8000 Aarhus
Mail: info@sultanpalads.dk
Telefon: +45 86 22 93 22

Website: