Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ved strandpromenaden: Fransk brasserie og restaurant åbner på Dalgas Avenue

Af Line Ingwar Karlsen

Et nyt fransk brasserie og restaurant åbner snart på Strandvejen i Aarhus. Det er for enden af Dalgas Avenue i en af byens historiske bygninger. Det er en af Aarhus’ kendte restauratører, som er tilbage igen efter godt et års pause fra restaurationsbranchen. Det er Jürgen Frühwirth, jeg taler om. Manden bag flere succes-restauranter i Aarhus, herunder Restaurant Sechzehn, Centralværkstedet, Smedjen, Restaurant SANS og No16. Sidste år solgte han aktiviteterne, da han fik et godt tilbud, som han ikke kunne sige nej til. Men på grund af en konkurrenceklausul har han holdt pause. Tiden har han brugt til at rejse rundt i verden og få ny inspiration. Navnet på Frühwirths nye sted bliver, Früd – Restaurant & Brasserie.

Perfekt placering 

Om de tre B’er gælder her, ved en ejendomsmægler, og de vil helt sikkert sige klart ja. Beliggenhed, beliggenhed og beliggenhed. Et stenkast fra Tangkrogen, i skovbrynet til Marselisborgskovene og med udsigt til Marselisborg Havn og Aarhusbugten kan ikke være helt galt. Den gamle bygning er klassisk smuk, og stedet oser af historie fra en svunden tid. Der bliver plads til 70 gæster inden døre, og det samme på den store udendørs-terrasse.

Fransk på den usnobbede måde

Frokosten bliver efter den franske kogebog. Stilen bliver en uformel bistostil, mens maden mere bliver, som vi ser det på brasserier, hvilket betyder, maden bliver knap så rustik. Maden bliver enkel og ligetil, klassisk fransk med inspiration fra Nice, dog med fokus på danske råvarer. Brasseriet bliver et sted for alle. Meningen er, at huset skal laves til et sted, man husker, og vil tiltrække stamkunder, som sætter pris på det autentiske franske køkken.

Prisniveau i den lave ende af skalaen

Meningen er, at alle skal have råd til at spise hos Früd – Restaurant & Brasserie. Frokostretterne kommer til at koste fra 80 til 160 kroner, alt efter hvad man vælger. En brasserie-lunch med tre retter kommer til at koste 195 kroner. På aftenkortet kommer der fast tre retter til forret, fire hovedretter og to desserter. Udover det så er der en tre-retters menu som tavlemenu, plat du jour, på fransk. Der bliver selvfølge et anstændigt vinkort, men vine som igen vil ligge i et fornuftigt prisleje. Det er mest fransk, men du kan også finde små udflugter fra andre lande.

Fransk morgenmad

Og ja, du læste rigtigt. Det morgenmad, og IKKE brunch der er tale om. Hjemmebagte croissanter i flere varianter, ristet brød, forskellige hjemmelavede marmelader, franske oste og ikke mindst god kaffe og friskpressede juicer. Morgenmaden åbner klokken 8.30 og serveres indtil klokken 11.30.

Åbner midt i november

Lige nu er lokalerne i gang med en ombygning. Det går planmæssigt. Møblerne bliver franske klassiske møbler af den mere solide type med gode stole, hvor du sidder godt i – og ikke mindst med armlæn. Udenfor kommer der blandt andet tyske strandstole, med indlagt varme, så man kan sidde udenfor hele året, hvis det er det, man ønsker. Det bliver ret cool, at sidde med skoven som bagtæppe og drikke varm chokolade eller vin chaud – lidt det samme som på en skiferie i Frankrig.

Åbningstiderne bliver fra mandag til lørdag med frokost og middag, og om søndagen bliver der åbent til morgenmad.

Früd – Restaurant & Brasserie

Dalgas Avenue
8000 Aarhus C