Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Er der gået Aarhus historier i den?  – eller hvor mange nye store “kæmpe” madmarkeder, tror vi lige, der er plads til?

Af Line Ingwar Karlsen

Hvad gik der lige galt her? Seks til syv nye madmarkeder ser snart dagens lys. Det ene er større, bedre og billigere end det andet. Vi er en provinsby! Ordet “kæmpe” madmarked er blevet misbrugt alt for meget.

 

Endnu et “kæmpe” marked blev meldt ud i dag

Så kom dagen, hvor endnu et marked med 100 madboder meldte sin ankomst. Det er større end det største i København. Øboderne kalder de sig. De får til huse på havnen. Et godt stykke væk fra centrum. De er alle sammen kæmpemarkeder, ifølge dem selv. De er awesome, fantastiske, sublime, gourmetmarkeder eller brilliante. Det er de ord, den tandløse og ukritiske presse bruger. Alt er bæredygtigt, økologisk, og der bruges kun de bedste råvarer. Prisen er selvfølgelig lav, for ellers sælger de jo ikke noget. Vi kender historien. Det er den samme hver gang. Kopimaskinen har i det tilfælde her virket. Som jeg ser det, så er der kopieret i en grad, som vi sjældent ser. Spændende at se, om det holder. Jeg tror det ikke. Desværre. Der er så meget varm luft og drømmeri i Street Food og madmarkeder at selv de folk, som har forstand på den slags, ryster på hovedet. Lad os håbe, at jeg tager fejl i mine antagelser. Det er ambitiøst. Stort tænkt, eller måske naivt?

 

Når ordet “kæmpe” er nærmest uundværlig

Størrelsen betyder noget, siges der. Og når vi ser på madmarkeder, så er der altså gået størrelse i den. En hurtig optælling på baggrund af de tal, vi ligger inde med, så kan vi regner med et sted mellem 100 og 150 madboder i byen. Det er jo en sjat, når der stort set ingen var sidste år. Udover det, så kommer der også små 100 andre boder, som har relation til madmarkederne. Hvem sagde Hjallerup Marked? Men vi vil jo alle gerne gøre en god handel, og det bliver der rig mulighed for.

 

Er samarbejde et fremmedord i Aarhus?

Det skulle man tro! Hvorfor ikke lave et stort og holdbart projekt i stedet for at konkurrere om de samme kunder. Jeg tror ikke på, at der er nok kunder til de seks “kæmpe”store nye madmarkeder. Når vi ser på, hvor øde byen er på ugens tre første dage, så kræver det mere end en livlig fantasi at tro på, at folk lige pludselig vælter til byens mange nye “kæmpe” madmarkeder. Realisme var ellers et ord, som man førhen satte på jyder. Men når vi ser det ene efter det andet mere eller mindre luftige projekt, så tror jeg faktisk, vi er gået hen og blevet urealistiske. Det eneste permanente madmarked, vi indtil nu har set, ligger på Marselisborg Boulevard. Det minder jo mere om en miniature udgave af Salling Super, dog bare totalt ryddet for mennesker. Aarhus skal da være synlig på det store landkort. Men at det skulle være byen, der har Europas fleste madmarkeder i forhold til indbyggertal, havde jeg ikke lige regnet med. Jeg glæder mig til at følge udviklingen med Street Food og madmarkeder. Det ser ud til, der bliver nok at lave for os, som lever af at anmelde mad. Dejligt, og tillykke Aarhus. Om Smilets by skal skiftes ud med Markedernes by, må tiden vise.

 

Del artikel

Andre læser også