ANNONCE
Gælder fra torsdag: Sluk musikken i Botanisk Have kl. 20
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gælder fra i aften: Sluk musikken i Botanisk Have kl. 20

Af Line Ingwar Karlsen

Reglerne, der gælder for gæster i Botanisk Have og Skanseparken, der spiller musik fra elektriske forstærkede musikanlæg, er nu på plads. Det meddeler Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Reglerne gælder fra i aften, torsdag den 17. juni.

”Fra i aften indfører vi nye og meget klare regler om, at musikanlæg skal slukkes klokken 20 i Botanisk Have og Skanseparken. Det sker for at give en hjælpende hånd til de mange naboer, der har været generet af støj i de varme sommeraftener.

Vi ønsker ikke at spolere aftenhyggen i parkerne, men vil blot sikre os, at det sker uden larmende musikanlæg og uden, man generer sine omgivelser. Det håber og tror jeg, alle har forståelse for,” udtaler borgmester Jacob Bundsgaard i pressemeddelelsen.

Musikken skal slukkes kl. 20 alle dage

De nye regler bliver indført i Botanisk Have og Skanseparken og kommer til at gælde i perioden 1. april til 1. oktober.

Der var i første omgang lagt op til, at anlæggene skulle slukkes senest kl. 20.00 på hverdage samt søn- og helligdage og kl. 22.00 på fredage og lørdage, men det er endt med, at gæsterne skal slukke anlæggene senest kl. 20 alle dage.

”Jeg har stor forståelse for, at de unge har behov for at mødes og feste, men vi skal tage hensyn til hinanden, så de nye regler betyder heller ikke, at man kan spille så højt, som man vil inden slukketid.

Jeg vil derfor opfordre de unge til at vise hensyn til naboerne, og så håber jeg, at naboerne også vil have forståelse for de unges behov for at mødes.

Vi har besluttet os for, at der skal slukkes klokken 20 alle ugens dage, så der ikke kan være nogen som helst tvivl om, hvornår anlæggene skal slukke,” siger Bünyamin Simsek.

Risikerer bøde på 1000 kroner

Bryder man reglerne om musik i parkerne, risikerer man at få en bøde på 1000 kroner af politiet.

”Med Aarhus Kommunes nye regelsæt har vi fået endnu et værktøj i værktøjskassen til at sikre ro i området, og vi vil løbende være tilstede og bidrage til håndhævelsen.

Det vil være en konkret vurdering, hvornår vi vil udstede bøder, men kommunens regler er nu helt klare – det er forbudt at spille musik fra elektrisk forstærkede musikanlæg mellem kl. 20.00 og kl. 10.00 den efterfølgende dag,” siger politidirektør i Østjyllands Politi, Kirsten Dyrman, som samtidig påpeger at politiet fortsat vil håndhæve de almindelige regler om musik i det offentlige rum uden for det skærpede tidsrum.

Del artikel