Gourmensch melder udsolgt af deres hit, porchettaen – men et godt alternativ er over ilden nu
De har virkelig langet noget gris over disken! Gourmensch, som vi udråbte som årets nye madnavn på Northside tidligere, kunne inden klokken 16.00 i dag melde ekstraordinært udsolgt af deres porchetta burger. Holdet bag er meget taknemmelige for populariteten men samtidig også lidt overraskede over, at de løb tør for svinekød allerede inden festivalen er ovre. Jakob Prüfer som er teamleder, fortalte os, at salget er gået over al forventning.
Folk skal dog ikke gå forgæves
Lige siden de kunne se, hvor det bar hen af, gik de igang med at arrangere mere kød. Menuen står nu på pulled oksespidsbryst. Tilberedningen og den asiatiske marinade forbliver stort set uændret, på nær små modifikationer, da oksekød jo har en anden tekstur end svinekød. Kødet har ligget i varmekar indtil de var helt tilfredse; for de går ikke på kompromis med smagen. Hellere lade folk vente lidt længere, end at servere noget der ikke når deres standarder. Kl. 18.15 i dag var de klar til at servicere den kø af mennesker, der var linet op foran boden.
Og hvordan er den så, den ‘nye’ burger?
Det overrasker vel ingen, at vi synes den er god? Jo, vi ville hellere spise porchetta-udgaven resten af festivalen hvis vi kunne, men deres oksespidsbryst er et absolut fint alternativ. Kødet er mørt, fuld af smag og den asiatiske marinade gør sig rigtig fint. Der er samtidig også knasende og sprøde dele indimellem, fra stegens yderside, som er bonussen ved stegningen over åbent bål.
Endvidere kommer røgsmagen, som også er en af Gourmensch’ varemærker, til udtryk som en blid eftersmag. De har bibeholdt tilbehøret, bestående af gulerødder og kål, og denne coleslaw kommer faktisk endnu mere til sin ret hånd i hånd med pulled beef.
Skynd jer at tage til Outside-området og smag den nye burger!