Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Den Grænseløse Festival: Fuldmånefest med kunst, musik og fællesspisninger på Djursland 

Af Pernille Søborg

Den eksperimenterende all-inclusive festival løber for tredje gang af stablen den 31. juli – 3. august 2020 ved Jernhatten – et af Djurslands smukkeste spots. Den Grænseløse Festival følger igen månens cyklus og indhyldes i 2020 af fuldmåneskæret til lyden af blandt andet det kendte skaband Babylove and The Van Dangos.

 

Holdet bag festivalen er en række lokale ildsjæle, landmænd, kunstnere, kokke og iværksættere, der alle sammen brænder for bæredygtighed, eksperimenterende oplevelser, kunst og natur. De ønsker at skabe et lokalsamfund udenfor de større byer, der belyser og fremelsker de mange facetterede ressourcer – en inviterende platform, der danner rammerne om forsøgene, kunsten der mødes på tværs og nye måder at være sammen på. 

 

Bæredygtighed, lokale samarbejder og en almægtig natur ad libitum 

Festivalen er indkapslet af den rå natur; havet, smeltevandslandskabet, vind, sol og en foranderlig kystlinje. Naturens elementer er med til at sætte dagsorden på festivalen, hvor man kan opleve alt fra tyste stunder i fuldmåneskæret til hvirvlende vindstød fra vest – og nogle gange øst. Der er læ. Der er himmel. Der er flammer på bålet og friskbrygget kaffe. Festivalen bliver til i tæt samarbejde med lokale producenter og samarbejdspartnere som blandt andet nabogården Ebeltoft Gårdbryggeri og Landsbyfællesskabet Østdjurs. 

Den Grænseløse Festival: Fuldmånefest med kunst, musik og fællesspisninger på Djursland 

Den Grænseløse Festival tester festivalformatet på mange måder. Bæredygtighed er på festivalen en selvfølgelighed, men også til konstant udvikling med mindre og større forsøg. Måltidet kan siges at være både hovednavnet og samtidig festivalpausen fortæller den ansvarlige for fællesspisningerne Frans van der Woude, der både er biodynamisk landmand, kok og kunstner og har været projektleder i Det Grænseløse Køkken de sidste fire år: 

Måltiderne får en helt central rolle her på festivalen. Måltiderne er samlingspunktet. Vi deler maden lige så vel som samtalen. Vi prøver at invitere festivalgæsterne til at hjælpe og sørge for hinanden, hvorfor de er med til at fylde fadene op, når der er behov. Og når alle munde er mætte kan de mødes i opvaskekøen. Derudover holder resten af programmet pause under fællesspisningen. Der er absolut intet andet på programmet end at spise sammen ” 

 

Medskabende og langsom retreat forklædt som festival 

Festivalen inviterer gæsterne til at bidrage og være medskabende og ved sidste festival resulterede det i spontane initiativer fra gæsterne såsom kunstinstallationer i naturen, trommejam omkring bålet og kitesurfing. Langsomhed er en central del af festivalprogrammet. Der skal være øjeblikke, hvor absolut intet sker. Hvor man kan lukke øjnene, fordøje indtrykkene og nyde sin kaffe ved strandkanten og dette har været en stor oplevelse for festivalgæsten Christoffer Rønje: 

 

”Jeg har været på Den Grænseløse Festival i år, og jeg elskede det. Jeg oplevede Den Grænseløse som et retreat forklædt som festival. Folk er kommet for at være sammen med andre i alle aldre, danse hele natten og slappe af i naturskønne omgivelser. Min første tanke da jeg hørte om festivalen var at det var en hippie festival. Hippie eller ej – så er det disse rammer jeg længes efter ved at bo i byen. At komme væk fra byen, møde imødekommende mennesker, drikke og spise godt, danse og snakke alt imens jeg får mere overskud på kontoen end underskud og ængstelighed som jeg oftest har fået på de større festivaller. Småt er godt.” 

 

Den Grænseløse Festival har et spændende program med både kunst, musik, dans og involverende workshops for alle aldre og holdet bag festivalen opfordrer også til at tage hele familien med. Jo større diversitet på flere fronter, jo flere mangfoldige oplevelser og møder kan der skabes. 

Den Grænseløse Festival: Fuldmånefest med kunst, musik og fællesspisninger på Djursland 

Den Grænseløse Festival sætter en ny standard for, hvad en festival med mening er. Og er den festival, hvor vi har følt os mest hjemme.” fortæller bandet AddisAbabaBand der tidligere har gæstet festivalen med blandt andet navne som Bremer/McCoy, Speaker Bite Me, Girls in Aiports og Zaar . Festivalen glæder sig til at kunne offentliggøre programmet løbende henover foråret 

 

Fakta om festivalen

Den Grænseløse Festival er en blanding af daglige fællesskabte måltider, litteratur, dans, musik, kunst, fisketure, badeture, film, cirkus, bålsamlinger og gåture i naturen.

 

  • Fredag den 31. juli til mandag den 3. august 2020 ved Jernhatten udenfor Ebeltoft 
  • Der sælges maksimum 500 billetter 
  • All inklusive billetter: Alt mad, øl, teltplads, musik, natur og kunst er med i prisen alle 4 dage 
  • Billetpriser: 

 

Partout voksen alt inklusiv – 1700 kroner.

Partout studiebillet alt inklusiv – 1350 kroner

Partout barn alt inklusiv (6-15 år) – 600 kroner

Børn under 6 år – gratis

Det er muligt at købe dagsbilletter 

 

Den Grænseløse Festival er nonprofit forening og eventuelt overskud vil gå til udvikling af fremtidige festivaler.

 

Læs mere her: 

 

Den Grænseløse Festival: Fuldmånefest med kunst, musik og fællesspisninger på Djursland 

 

Den Grænseløse Festival: Fuldmånefest med kunst, musik og fællesspisninger på Djursland 

 

 

Del artikel

Andre læser også