Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gratis koncert: Craobh Leitir Ceanainn (Irl.) – trad. Irish seisún på Tir Na Nog 

Af Pernille Søborg

Med gruppen Craobh Leitir Ceanainn fra Donegal i det nordvestligste Irland kommer man ikke tættere på ægte irsk traditionel musik og en session, som præsenteres på Tir Na Nog i Aarhus torsdag den 19. september 2019 kl. 20.00. 

 

En irsk session er det meget uformelle møde mellem musikere i alle aldre, der samles for at lære og inspirere hinanden til at udtrykke den irsk trad. musik. Musikken er et forrygende festfyrværkeri af alt det bedste i trad. irsk musik – fra smukke melankolske sange på gælisk til livlige jigs, reels, polkas og slides. 

 

Gruppen består af 12 unge og ældre musikere i medrivende samspil, og som virtuost håndterer de traditionelle irske instrumenter som violin, accordion, bodhran, uillian pipes, og mange flere.

 

Gratis koncert: Craobh Leitir Ceanainn (Irl.) - trad. Irish seisún på Tir Na Nog 

Craobh Leitir Ceanainn har spillet på koncerter overalt i Irland og været på turné i England, Skotland og Frankrig. Det er første gang gruppen spiller i Danmark, så gæsterne på Tir Na Nog kan se frem til en ny og meget spændende koncertoplevelse med helt autentisk irsk trad. musik.
“We are delighted to have the opportunity to bring our session to Denmark and give the Danes a sample of the Irish traditional Session”, udtaler Craobh Leitir Ceanainn før koncerten på Tir Na Nog.

 

Gruppen er samlet af den irske musikorganisation Comhaltas Ceoltóirí Èireann, der har til formål at bevare og udbygge den helt unikke irske musik- og sangtradition. Dette er musikere, der har irsk trad. musik i blodet og som brænder for at formidle deres livgivende musik og kultur til tilhørerne.Området og gruppen taler tillige det gæliske sprog, ligesom Donegal har områder hvor irsk/gælisk stadig er dagligt sprog. 

 

GRATIS ADGANG – men dørene lukkes efter de første 150 gæster.

 

Gratis koncert: Craobh Leitir Ceanainn (Irl.) - trad. Irish seisún på Tir Na Nog 

 

 

 

Del artikel

Andre læser også