ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gratis kultur i Aarhus

 

Er du i tvivl om, hvad du skal få sommerferien til at gå med?

Hvis du er bare en lille smule interesseret i kunst og kultur, bør du uden tvivl bruge sommeren på at udforske smilets by. Men det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis man skal betale for entre, udstillinger og forplejning alle vegne. Derfor har vi samlet en lille guide over gratis kultur-oplevelser i Aarhus, så du kan få gode sommerminder, og samtidig slippe for at låne penge til ferien.

 

Kunsthal Aarhus

Inde midt i det midterste af Aarhus med strøget som nærmeste nabo ligger Kunsthal Aarhus. Kunsthallen er et indbydende og spændende kunstmekka hvor anderledes installationer, videoer og talks mødes i et moderne og internationalt kultursamspil. Du mærker en helt særlig stemning, når du træder ind i de store lyse rum, og du er garanteret en moderne og samtids-orienteret kunstoplevelse af de helt store. Og så er entreprisen naturligvis 0 kr. 

 

Væksthusene i botanisk have

Aarhus har masser af gratis oplevelser at byde på, og der er lidt for enhver smag. Hvis du ikke er udpræget kunstinteresseret, kan du i stedet bevæge dig ud på en gåtur i botanisk have. Midt i haven finder du væksthusene, som rummer planter og afgrøder fra forskellige lande og klimazoner verden over. Der er dermed stor mulighed for at blive lidt klogere på botanik og fødevareoprindelse, og derudover er de mange planter en smuk oplevelse i sig selv at kigge på. Helt for enden af væksthusene finder du det mest tropiske klima, hvor sommerfugle flyver rundt i massevis, og hvor papayatræerne blomstrer fint. Men husk at smide den store trøje herinde – klimazonen lyver ikke og luftfugtigheden er enorm. 

 

Godsbanen

Et tredje godt bud på en gratis kulturoplevelse i Aarhus er Godsbanen. Godsbanen er et kulturmekka, som består af flere små iværksættervirksomheder, kreative miljøer, og cafeer. Her er der er fuld mulighed for udfoldelse på et helt nyt niveau, og hvis du ønsker, kan du benytte dig af ét af de mange åbne værksteder, hvor du kan få hjælp til håndværk, print osv. De mange containere og huse på godsbanen er bygget, indrettet og pyntet helt spektakulært, og det er virkelig en oplevelse i sig selv at gå en tur og kigge på de forskellige løsninger. I løbet af de kommende år integreres både kontorer og den nye arkitektskole også i det kreative miljø, og gør godsbanen til et endnu mere mangfoldigt sted. 

 

#SPONSORERET INDHOLD

 

Del artikel