Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gratis i Musikhuset i september

September er spækket med alt fra fællessang over loppemarked til en række gratis koncerter i Musikhuset.

 

Sofie & Martin

Sofie & Martin er en dansk singer/songwriter-duo, der er uddannet fra Det jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Den 9. september synger de deres egne sange, der handler om relationer mellem mennesker, naturmennesket i byen og livet generelt. De søger inspiration fra højskolesange, som de også tager med til koncerten.

Læs mere her: 

LØRDAG D. 9. SEPTEMBER KL 13 – SOFIE & MARTIN
ARRANGØR – MUSIKHUSET AARHUS
CAFÉSCENEN – FRI ENTRÉ

 

Syng i den blå

Tidligere højskoleforstander Jens Grøn leder et af Musikhuset Aarhus’ mest populære gratisarrangementer, når der inviteres indenfor til fællessang fra den danske traditionsbundne højskolesangbog, populært kaldet ’Den blå’. Jens Grøn har over 25 års erfaring med at samle folk om Højskolesangbogen.
Læs mere her: 

SØNDAG D. 10. SEPTEMBER KL. 12 – SYNG I DEN BLÅ
ARRANGØR – MUSIKHUSET AARHUS
CAFÉSCENEN – FRI ENTRÉ

 

Flagstangsmarked

Det vrimler med loppefund, når Flagstang Markeder indtager Musikhuset. Flagstang Markeder blev startet af Sara Kroager med visionen om at private skal have muligheden for at sælge deres ejendele uden konkurrence fra professionelle kræmmere.

I sommer strømmede gæster til Musikhusparken, hvor Musikhuset, Aros, Kødbyens Mad og Marked og Flagstang Markeder introducerede aarhusianere og loppefundsentusiaster til byens nye, hyggelige marked med mad, musik og lopper. I samarbejde med Musikhuset afholder Sara Krogager i efteråret månedlige bagagerumsmarkeder under Musikhusets tag i Foyer Syd og på 2. Balkon. Med op mod 100 stadepladser er der god en chance for at gøre et kup eller selv sælge ud af guldet fra loftrummet, pulterkammeret og tøjsamlingen.

Både sælgere og besøgene på loppemarkedet har givet udtryk for deres begejstring for initiativet med positive referencer til Berlin og dens mange, populære loppemarkeder og helt særlige, afslappede storbyatmosfære. De besøgende er glade for de billige priser hos stadeholderne og den hyggelige stemning.
Læs mere her: 

LØRDAG D. 16. SEPTEMBER KL 10-15 – FLAGSTANGSMARKED
ARRANGØR – MUSIKHUSET AARHUS I SAMARBEJDE MED FLAGSTANG MARKEDER
FOYEREN – FRI ENTRÉ

 

Rosendal & Borring – 2017 sang

Forfatter Jens Rosendal og komponist Rasmus Skov Borring præsenterer i anledning af Aarhus 2017 Europæisk Kulturhovedstad deres særligt udformede fællessang. Sangen hedder ”Imellem lyse strande” og foldes ud i Musikhuset Aarhus sammen med flere af duoens øvrige sange.

Sangen udkom i august, fremført sanger og skuespiller Laus Høybye.
Læs mere her: 

SØNDAG D. 17. SEPTEMBER KL. 13.00 – ROSENDAL & BORRING – 2017 SANG
ARRANGØR – MUSIKHUSET AARHUS

MUSIKHUSET CAFÉSCENEN – FRI ENTRÉ

 

OMBOLD – Gadefodbold DM

De Åbne Danske Mesterskaber i gadefodbold for hjemløse og udsatte afholdes for 15. gang, når Officerpladsen omdannes til fodboldbane og lægger grund til godt og vel 100 kampe kulminerende med finalen søndag. Omkring 30 hold fra hele landet forventes at deltage. De tæller alt fra væresteder og herberger til asylcentre og selvorganiserede hold. OMBOLD har siden starten i 2003 arrangeret fodboldaktiviteter for samfundsgrupper, der ikke naturligt opsøger almindelige idrætsforeninger, i byer over det meste af landet under mottoet ’Fodbold, Fællesskab og Forandring .
Læs mere her: 

FREDAG D. 29. SEPTEMBER KL. 11.00 OG LØRDAG D. 30. SEPTEMBER KL. 09.00
ARRANGØR – MUSIKHUSET AARHUS I SAMARBEJDE MED AARHUS KOMMUNE
PLÆNEN & OFFICERPLADSEN – FRI ENTRÉ

 

Leedo Duo – harpe & fløjte

Leedo Duo spiller værker af blandt andet Debussy, Fauré, Nielsen og Ibert på en eftermiddag, der også vil byde på argentinsk tango og spanske toner af Manuel de Falla.

Duoen består af fløjtenist Karoline Leedo, der er født på øen Saaremaa i Estland og har boet i Danmark siden 2001, samt harpenist Joost Schelling, der er født i Holland og opvokset i Danmark.

Læs mere her: 

SØNDAG D. 24. SEPTEMBER KL. 13 – LEEDO DUO – HARPE & FLØJTE
ARRANGØR – MUSIKHUSET AARHUS
CAFÉSCENEN – FRI ENTRÉ