Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gentager succesen: Gratis sambusa-workshop på Aarhus Central Food Market

Af Jan L. Pedersen

Aarhusianerne kan igen i år lære at lave deres egen sambusa, når Aarhus Central Food Market og Saakin Sambuusa inviterer til gratis workshop torsdag den 15. august kl. 16.00-19.00

 

”Workshoppen sidste år var en stor succes, hvor rigtig mange aarhusianere lagde vejen forbi markedet for at prøve kræfter med hjemmelavede sambusa’er. Vi vil gerne give endnu flere chancen for at stifte bekendtskab med den skønne østafrikanske specialitet og vi glæder os utroligt meget”, fortæller Mette Resdal Koch, projektkoordinator på Aarhus Central Food Market.

 

Sambusa – Hvad er det nu lige, det er?

Mange kender den indiske samosa – en trekantet, lun dejpakke fyldt med krydret kød- eller grøntsagsfyld. Knap så mange kender den østafrikanske udgave ved navn ”sambusa”, men det vil Saakin Sambuusa lave om på. ”Vi vil bringe det østafrikanske køkken ind i danskernes hjerter via den traditionelle sambusa. Vores opskrift er en nyfortolkning af en familieopskrift, hvor vi tolker sambusaen fra et nordisk perspektiv. I mødet mellem det østafrikanske og det nordiske køkken opstår en unik, ren og økologisk smagsoplevelse, som vi glæder os til at præsentere til workshoppen.”, fortæller Roda Ahmed, indehaver af Saakin Sambuusa.

 

Til workshoppen kan deltagerne fylde og folde deres egen sambusa – ganske gratis! Hvis man er mere sulten, eller bare gerne vil smage på sagerne uden at få fedtede fingre, så kan sambusa’erne også købes færdiglavede for 25 kr. pr. stk. eller 2 for 45 kr.

 

Sambusa-workshoppen er arrangeret af Saakin Sambuusa og Aarhus Central Food Market. Arrangementet er for både børn og voksne, og tilmelding er ikke nødvendigt. Læs mere om begivenheden på Aarhus Central Food Markets hjemmeside: og læs mere om Saakin Sambuusa her:

 

Praktisk info:

Tidspunkt: Torsdag d. 15. august 2019 kl. 16.00-19.00 – Man kan kigge forbi når som helst i dette tidsrum.
Hvor: Aarhus Central Food Market, Skt. Knuds Torv
Pris: Gratis

 

 

 

Del artikel

Andre læser også