Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Salat fra Green Neighbour holder 100%

Af anders@sommersangdigital.dk

Green Neighbour ligger ved Aarhus Central Food Market. En lille biks. En ung fyr står bag disken. Godt humør. Han fortæller os om de fire forskellige salater, der er på menukortet. Vi bliver tilbudt smagsprøver. Herefter er vi klar til at beslutte os. Vi prøver en nummer to “Beet the Kale” og en nummer fire “Chicken Cæsar”. Begge to salater, der holder 100%!

 

Lækre økologiske råvarer

Alt i salaterne er økologisk. Det gør selvfølgelig, at prisen er derefter. Salaterne ligger i prislejet 75 kroner til 85 kroner. For 129 kroner kan vi få menu med salat, kylling og juice. Det er jo ikke billig street food. Vi synes hvert fald, at det er lidt dyrt. Økologi koster. Men så er råvarerne også i orden. Og det sætter vi pris på! Vi kan mærke, at konceptet er velovervejet og gennemtænkt. Fokus på god smag og god næring. Samtidig med miljøet in mente.

Green Neighbour - Aarhus Update

Simpelt – men på den gode måde

Green Neighbour konceptet er ganske simpelt. Det er salat. Og det er juice. Koldpresset juice. Salaterne er balancerede i deres smag. De ser lækre ud. Vi spiser dem nærmest allerede med øjnene, da de bliver lavet. Ingredienserne blandes i to store bowls. Dressing tilsættes. Det ser ganske nemt ud. Tager kun få minutter. Det hele vendes sammen, og så har vi en LÆKKER salat i hånden.

Salat fra Green Neighbour holder 100%

Tre ud af fire af salaterne på menukortet kommer vegetarisk. Vi ser kød som en vigtig del af et måltid, hvorfor det er skønt, at kyllingekød kan tilkøbes. Så er der noget for alle. Vi vælger at spise på Aarhus Central Food Market. Vi er heldige, at der er god plads ved bordene. Green Neighbour også tilbyder take away, hvis humøret er mere til det.

Menukort hos Green Neighbour - Aarhus Update

Sommer og efterår som salater

Beet the Kale er grønkål, spinat, bagt rødbede, linser, solsikkekerner, cherrytomater, rødløg og græsk feta. Alt sammen vendt i en marokkansk dressing. Vi vil gerne starte med en stort tak til Green Neighbour for denne. Hvor er det dejligt at få en salat, der ikke er lavet på iceberg eller lignende. Grønkålen sikre, at der er bid i salaten. Den bagte rødbede tilføre en god sødme til salaten. Den græske feta giver en dejlig fedme. Mums. Det fungerer altså virkeligt godt!  Vi tilkøber kylling. Det koster 25 kroner. Vi havde måske forventet lidt mere kylling i salaten til prisen. Men, det kylling vi finder blandt de store spinatblade er velsmagende. Det smager af rigtig kylling.

Salater hos Green Neighbour_

Holder rødbedejuice?

Vi drikker selvfølgelig juice hertil. Lavet på rødbede, gulerod, æble, citron og ingefær. Den har en lækker mørk rød farve. Passer perfekt til salaten i farvenuancen. Passer også til i forhold til smagen. Vi vil gerne indrømme, at vi var lidt skeptiske over for rødbedejuicen. Vi har før prøvet, at få rødbedejuice, hvor smagen gav os associationer til jord. Det er heldigvis ikke tilfældet her. Guleroden giver sødme, mens friskhed smages fra citron og ingefær. Juicen er balanceret og lækker. Og så hjælper det jo også på det, at vi ved, at rødbeder er fyldte med jern, vitamin B og C (og sikkert også meget andet godt). Dét er lige, hvad vores immunforsvar har brug for, når vi går ind i efteråret. Da vi spiser menuen, kommer vi næsten i efterårsstemning.

Blanding af salater hos Green Neighbour_

Synet af Chicken Cæsar salaten får os nærmere i sommerstemning. Den er lavet med de klassiske ingredienser. Hjertesalat, grønkål, cherrytomater, kylling, store brød-croutoner og med parmesanost på toppen. Blandingsforholdet er godt. Hjertesalaten er dejlig sprød- Kyllingestykkerne er appetitlige. Men også i denne salat, er der desværre sparet på kyllingen. Heldigvis fungerer de resterende ingredienser så godt, at vi hurtigt glemmer at lede efter kyllingestykkerne. Brød-croutonerne giver et godt crunch til salaten. Det hele vendt i cæsar-dressing, som vi kender den. Dressingen giver et sødt touch. Hertil drikker vi en skrig-orange juice. Den er lavet på gulerod, æble, citron og ingefær. Juicen er frisk og let, ligesom salaten er. Også en god kombi som menu.

Chicken Cæsar hos Green Neighbour_

Green Neighbour tilpasser løbende udvalget af salater, så det passer til sæsonen. Vores besøg på Green Neighbour bød på overgangen fra sommer til efterår.

 

Vi betaler 129 kroner per mand for det, de kalder den “store menu” ved Green Neighbour. Det er salat, kylling og juice. Da vi sætter dankortet i til betaling, synes vi som udgangspunkt, at det er halvpebret. Men efter vi har genovervejet konceptet, bliver vi enige om, at det er fair. Maden og juicerne er lavet fra bunden. Økologiske råvarer. Lokale råvarer. Vi synes måske ikke, at wordingen af menuen er helt fair; den store menu. Vi synes lidt brød til salaten, kunne retfærdiggøre ordlyden heraf.

 

Vores mening

Green Neighbour beskriver dem selv ved “velsmag x sundhed”. Vi er enige. Vi føler os mætte. Men også kun lige tilpas mætte. På ingen måde over-mætte. Vi føler os samtidig sunde. Rar følelse. Havde vi besøgt Green Neighbour på en af vores mere sulte dage, så ville vi have haft behov for at bestille brød til. Det er heldigvis en mulighed. Vi vil kategorisere stedet som et godt “pige-sted” eller et godt sted for de, der går op i sundhed og ernæring. Vi synes hvert fald, det er rart, at gå ud og spise, mens samvittigheden stadig har det godt!

Green Neighbour

Vi synes for det meste, det er kedeligt at bestille salat, når vi går ud. De er typisk ret intetsigende for os. Ingredienserne er typisk velkendte. I dag har vi overraskende fået salat på en “ny” måde. At salaterne vendes i bowl før servering gør noget. Både ved synet og ved smagen. At salaterne formår at være sprøde og crispy, samtidig med at være dressing’et fuldstændigt ind, er en ny og god oplevelse for os. Farvenuancerne og spændende ingredienser gør, at salaterne på ingen måde er kedelige. Intense dressings sikre, at de ikke går ned på smag. Det skal dog huskes, at økologi koster, når Green Neighbour besøges. Vi mener, at det var pengene værd. Vi vil især anbefale jer at prøve salaten Beet the Kale. Den viser all-in-one, hvad Green Neighbour kan!

 

Green Neighbour (Aarhus Central Food Market)

Skt. Knuds Torv 7-9
8000 Aarhus C

Website:

Del artikel

Andre læser også