ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhusianske gymnasieelever sigtet: Forfalskede coronapas

Af Freja Dumont
Foto: Sundhed.dk.
Foto: Sundhed.dk.

I sidste uge fik Østjyllands Politi en henvendelse fra et gymnasium i Aarhus, hvor en medarbejder havde opdaget et mistænkeligt coronatestsvar, som en af skolens elever havde sendt ind.

Medarbejderen havde bemærket, at der var nogle detaljer ved testsvaret, der så anderledes ud, og ved gennemgang af alle testsvar fandt man frem til i alt fem coronapas, der var blevet forfalsket på forskellig vis.

Erkendte forfalsket testsvar

Skolen indkaldte de fem elever, to kvinder og tre mænd i alderen 16-18 år, til en samtale, hvor de alle erkendte at have forfalsket deres testsvar.

Sagen blev herefter overgivet til politiet, der nu har sigtet de fem elever for dokumentfalsk. I denne uge blev endnu en af gymnasiets elever, en 17-årig kvinde, sigtet for at have forfalsket sit coronapas.

”Det er rigtig dumt at forfalske sit coronapas, for det kan få langvarige konsekvenser for en ung gymnasieelev.

Udover den straf man bliver idømt i retten, kan det også give en plet på straffeattesten, som kan få betydning for de unges uddannelses- og jobmuligheder,” siger politiinspektør René Raffo, der på det kraftigste advarer andre om at forsøge at forfalske coronapas.

Straffen for denne type dokumentfalsk vil typisk være mellem 20 og 40 dages betinget fængsel, men da der er tale om en straffelovsovertrædelse, der har relation til Covid-19, kan straffen potentielt forhøjes til det dobbelte jf. straffelovens § 81d.

Del artikel