Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Halloween i Friheden: En succes med 10-års jubilæum og større end nogensinde før

Af Line Ingwar Karlsen

En af efterårsferiens faste traditioner, og sikre oplevelser, er uden tvivl halloween i Tivoli Friheden. Det er fra den 13. oktober til dem 21. oktober. Åbningstiderne er forlænget, så der er aftenåbent alle dage til klokken 21.00, på nær den sidste søndag. Grunden er, at den gamle park har en helt særlig stemning, når det er mørkt, men også for at dem, som arbejder i efterårsferien, også kan opleve halloween i Friheden.

 

10-års jubilæum i år

Morten Palm Andersen, som er marketingschef i Tivoli Friheden, fortæller, at det er 10 år siden, at halloween blev en fast tradition i Friheden, så selvom der er sket en naturlig udvikling, så er halloween større end nogensinde før. Blandt andet fremhæver Morten Palm Andersen Det Makabre Madhus, som er nyt, og hvor man kan opleve uddannede skuespillere, men også at der er åbnet op ud til Havreballe Skov, hvor der hver dag er lanterne-ture med guide. Noget mere generelt, som marketingchefen fortæller, er, at Friheden gennem en årrække har arbejde meget med lys. Det gør, at oplevelsen i parken er helt anderledes efter mørkets frembrud, når de mange forskellige lys er tændt.

 

Friheden – et samlingssted hele året

Den historiske og smukke park har altid været et samlingssted for aarhusianerne. Men det var mest om sommeren, der var aktiviteter. Sådan har det været i mange år. Men i dag er Tivoli Friheden mere en helårsforretning, hvor der er aktiviteter det meste af året.

 

Den helt unikke beliggenhed inde midt i en smuk gammel skov midt i Danmarks anden største by giver nogle helt unikke muligheder. Så det er en naturlig udvikling, at der sker mere og mere. Friheden vil gerne gøre sig mere tilgængelig – og gøre mere for kunderne.

 

Det er små græskar i år

Halloween uden græskar er ikke rigtig halloween. Og de første tons græskar er sat op i Friheden, men de er ikke så store, som de plejer. På grund af den usædvanlige varme sommer, så er årets græskarhøst ikke særlig stor. Faktisk er størrelsen på græskar i Danmark den mindste i årtier. Så de er ikke så store som badebolde, men nok nærmere som håndbolde i år. Til gengæld er der mange flere end nogensinde før, fortæller Morten Palm Andersen.

 

Ingen armlægning med kollegerne

Der er kamp om turisterne, og de store sommerattraktioner kæmper om turisternes og kundernes gunst og mammon. Sådan er det, og det er der i øvrigt ikke noget i vejen med. Men Friheden er på mange måder sin egen, og har gennem en del år satset bredt. Det gør, at det er alle typer mennesker, som kommer her, og lang fra kun børnefamilierne, som flertallet af lignende attraktioner går efter.

 

Det er i stor udstrækning aarhusianere, som bruger parkere, og støtter op om arrangementerne, herunder de mange fede fredagskoncerter, halloween og ikke mindst Aarhus´ største julemarked. Udover det, så er der jo også et hav af arrangementer i Hermans, som ligger i Friheden.

 

Mad og drikke

Madboder bliver stillet op, street food boder med specielle boder. Jeg spurgte ind til maden til halloween, og der kommer forskellige Street food boder, udover de boder som allerede er i Tivoli Friheden. Hittet er flæskestegsboden, som efter sigende laver hjemmelavede flæskestegssandwich, som kan blande sig med de bedste i den klasse.

 

Se mere om halloween i Friheden her: