ANNONCE
Handelsdrivende er trætte af udsatte på Klostertorvet: Busskure bliver fjernet
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Handelsdrivende er trætte af udsatte på Klostertorvet: Busskure bliver fjernet

Teknik og miljørådmand Bünyamin Simsek har besluttet at fjerne de fire busskure ved Klostertorvet i Aarhus C. Det sker i et forsøg på at få de udsatte, der hænger ud på torvet, til at bruge egentlige hellesteder, som indrettes andre steder i byen. 

 

“For mig er det vigtigt at lytte til de handlende på Klostertorvet. De har gjort det meget klart, at de er frustrerede over den nuværende situation. Med de øvrige forandringer på torvet har vi nu en oplagt mulighed for at forsøge at normalisere forholdene på torvet,” siger rådmanden i en pressemeddelelse.

 

“Jeg er klar over, at det er en forringelse for buspassagererne, men det er desværre nødvendigt at handle for at løse den anspændte situation i området. Det er en sag med mange holdninger, og derfor er der også i første omgang tale om et forsøg, som forhåbentligt giver os værdifulde erfaringer.”

 

Beslutningen er et led i udviklingen af området og sker efter tæt dialog med lokale handelsdrivende. Klostertorvet gennemgår netop nu en større forandring og får blandt andet nye toiletfaciliteter, flere træer og bedre belægning, der skal forskønne området.

 

Beslutningen om at fjerne busskurene møder opbakning hos de handlende på Klostertorvet. Claus Broberg, restauratør hos CANblau og talsmand for de erhvervsdrivende på Klostertorvet, siger: “Det er desværre den eneste rigtige løsning, og Teknik og Miljø skal have stor ros for at vise modet til at træffe den svære beslutning at fjerne busskurene,” siger Claus Broberg og tilføjer:

 

“Når det regner, er det ikke Fru Hansen, som får ly fra uvejret. Busskurene forbedrer desværre muligheden for, at klientellet på Klostertorvet kan fortsætte festen i tørvejr, og det skræmmer naturligvis buspassagererne væk og ud i regnen.”

 

De fire busskure bliver kørt på depot mandag formiddag på ubestemt tid, men minimum frem til efteråret, hvor der bliver evalueret på forsøget.

Del artikel