Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anmeldelse: Veloplagt Harry Styles leverede fantastisk show i går

Af Pernille Søborg
Foto: Lloyd Wakefield
Foto: Lloyd Wakefield

Knap 30.000 skrigende og festklædte publikummer var samlet på Nordstern Arena i Horsens lørdag aften til den første af to næsten udsolgte koncerter med verdensnavnet Harry Styles.

Det blev en farverig aften med en veloplagt sanger, der kom for at give publikum noget for pengene. Desværre kunne lyden ikke leve op til koncertens gode takter. 

Aftenens koncert er premieren på den anden europæiske del af Harry Styles’ verdensturné, Love On Tour. Gaderne i Horsens er dækket af forventningsfulde og ekstatiske unge Harry Styles fans fra 73 lande og nærmest alle postnumre i Danmark.

Hardcore Styles fans troppede tidligt op for at være de første på pletten, når portene blev åbnet til Nordstern Arena.

Længe ventet

Det britiske opvarmningsband Wet Leg varmer publikum op med deres indierock og smæk på guitarerne. Snart efter kommer 29-årig Harry Styles hoppende baglæns ind på scenen.

Han er iført åben orange satinjakke med glitter, stramme lyse bukser og sportssko. Mobilerne flyver op. Publikum, en klar overvægt af teenagepiger, vil forevige det hele.

Styles fylder scenen ud og hilser på publikum, der er i ekstase og skrigende. 

Stilarterne går i mere end one direction

Mellem larmende teenage-hvin fører Styles os gennem en sætliste, der svinger fra afslappet indie-pop til fest-startende sange og bekendelsesballader.

Det er lige fra den lyse pop-hymne ‘Watermelon Sugar’, over til den smukke og følelsesladede fremførelse af ‘Matilda’ og til ‘Late Night Talking’ med de fængende pop-riffs.

Harry Styles vil underholde, og publikums opgave er at have det sjovt. 

Åbningsnummeret er ‘Daydreaming’ efterfulgt af ‘Golden’ og ‘Adore You’, der begge er følelsesladet og melodisk pop. I sidstnævnte er Styles helt ude på rampen. 

Da One Direction hittet ‘What Makes You Beautiful’ lyder, går publikum amok. Det er måske One Directions mest pop-smagfulde hit, og havde der været tag på Arenaen, havde det løftet sig.

Tag skilte op!

Omkring halvvejs inde i sættet beder Styles de fremmødte fans om at vise deres skilte frem. Det er tradition, at publikum til Harry Styles koncerter skriver spørgsmål, kommentarer eller beskriver deres kærlighed på skilte til popikonet, hvoraf Styles vælger nogle ud. 

Denne aften er det bl.a. Wilma, der ønsker hjælp til at komme ud af skabet. Med regnbueflaget i hånden får Harry Styles alle med på Åååååhhhhh, kaster flaget i luften og hjælper Wilma. 

Anmeldelse: Veloplagt Harry Styles leverede fantastisk show i går
Foto: Lloyd Wakefield

Dans fra hjertet

Under hele showet gør Harry stor brug af ramperne, der går ud til publikum og kommer nærmere på sine fans. Han danser med opgivelserne.

Styles springer omkring og er fortabt i glæden ved musikken og rytmen. Mens han danser hen over hovedscenen og rampen, griber han cowboyhatte, fjerboaer og hjertebriller fra det festklædte publikum, som han smykker sig med uden at gå glip af et beat. 

Harry Styles’ karisma og sexappeal er unægteligt tillokkende. Lørdag ​​aftens koncert gjorde det klart, at han er en showman og en talentfuld tekstforfatter, der er født til at pryde scenen. Og så kan han synge! 

Musikerne kommer frem

Det kraftfulde band består af gamle kendinge samt helt nye medlemmer. 

Musikken svinger flot. Den talentfulde gruppe får hver især lov til at skinne på deres egen måde. Særligt skal den dygtige kvindelige trommeslager Sarah Jones fremhæves og naturligvis guitarist Mitch Rowland, der har været med siden 2017 og har flere guitarsoloer.

Blæsergruppen får også plads og træder frem, hvilket giver god dynamik til koncerten. 

Hovedsættet slutter med ‘Fine Line’ i en akustisk version. Med mobilerne på flashlight og mørket, der er faldet på, ser det smukt ud.  Styles forlader scenen. Uddeler luftkys, vinker og så væk er han.

Publikum vil have mere

Klaveret slår tonerne an til ‘Sign of the times’ fra 2017. Et fantastisk nummer, der bliver leveret flot og med ren falset. Derefter den sprudlende ‘As It Was’.

En sang om forandring og om at miste og finde sig selv i en ændret verden.

Sangeren giver alt, hvad han har og benytter en sidste mulighed for at takke sine fans for at “ændre sit liv igen og igen”. Koncerten afsluttes med ‘Kiwi’.

Anmeldelse: Veloplagt Harry Styles leverede fantastisk show i går

Vurdering

Harry Styles er en flamboyant og elskværdig showman. Han leverer gennem koncerten en demonstration i at give publikum præcis, hvad de vil have – hvad enten det er at sørge for at interagere med folk i hvert hjørne og sprække af stadion eller at gå tilbage i tiden for at spille One Direction mega-hit ‘What makes you Beautiful’. 

Dertil sættes et yderst velspillende band. 

Man kan ikke andet end at rose Harry Styles for koncerten. Den charmerende performer var i sprudlende humør og nærværende. 

Der var fuld fart på, fængende melodier og gode vibes. Samtidig er der afveksling i nye og gamle numre.

Det er ikke kun de velkendte sange, men han dykker også ned i mindre kendte numre, hvilket giver fornyet dybde gennem live vokal.

For dårlig lyd

På den negative side må vi sige, at flere numre desværre lød ordinære i det ødelæggende lydbillede. Sangene druknede simpelthen i dårlig lyd.

Stadionkoncerter kan være svære, når det kommer til lyd. Til aftenens koncert var lyden meget høj og af og til rungende, hvilket gjorde det svært at høre teksterne.

For musikentusiaster dur det ikke. Det trækker ned! 

4 små stjerner

100 minutters fest var slut. At tolke ud fra hvin og skrig fik publikum, hvad de kom efter. Udenfor ventede chauffører, mens andre fortsatte festen i Horsens gader med fjerboaer i alle regnbuens farver spredt over byen.

Koncerten, der var målrettet publikummet, svinger sig lige op på 4 stjerner pga. showet og Harry Styles enorme nærvær og entusiasme.

Anmeldelse: Veloplagt Harry Styles leverede fantastisk show i går

Søndag står Harry Styles igen klar på scenen i Horsens. 

Del artikel

Andre læser også