Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gæk gæk gæk: Her finder du Aarhus’ bedste påskelækkerier

Af Ane Johanne Damgaard

Du har knap nok kunnet nå at sige “påskekylling”, før påsken igen er over os. Mange har taget forskud på påskens helligdage og har holdt ferie hele ugen.

Og hvis ikke det er verdens bedste mulighed for at smovse sig igennem hele Aarhus’ udvalg af lækkerier, så ved vi da ikke, hvornår det ellers skulle være.

Derfor har vi støvsuget Aarhus for de bedste (og lidt anderledes) påskegodter, vi kunne finde. Og her kommer vi med vores bud på en masse lækkerheder til påskedagene.

Påskeæggekage

Den smukkeste påskekage i byen, finder du hos Emma Emma.

Bunden er en citron/birkes-kage – og ikke nok med det, så er den også fyldt med lemoncurd. Ovenpå er der en cream cheese-frosting, som er toppet med farvede påskeæg med både mandler, chokolade og lakrids, hvis du er heldig.

Gæk gæk gæk: Her finder du Aarhus' bedste påskelækkerier

Det er en frisk og blød påskeæggekage med birkes, som popper i munden, toppet med en lidt fed topping og så mange æg, der overhovedet kan hænge fast på kagen, som er knasende sprøde.

Påskekagerne koster 38 kr. pr. stk., og du finder dem på Gammel Munkegade 5.

Påskekyllinger

Hvis du nærmere er på jagt efter Aarhus’ skøreste påskekage, skal du tage forbi MIBageri.

Deres flødeboller har nemlig fået pip og er blevet beriget med en citronkagebund, citrusskum, gold chokolade og gul kokos.

Påskekyllingen har en mild smag af citron, men en kraftig smag af ristet kokos. Citronkagebunden gør dog påskekyllingen mere til en kage end en flødebolle, og det er en god ide at have en serviet i nærheden, når du giver dig i kast med den.

Gæk gæk gæk: Her finder du Aarhus' bedste påskelækkerier

MIBageri har også en sprød vandbakkelse med citronfromage, lemon og marengs, en påskebolle med creme og chokolade, en påskesnitte med lemoncurd og appelsin, forskellige skalæg af belgisk chokolade og fyldte chokoladeæg blandt deres sortiment af påskegodter. Så der burde være noget i disken til enhver smag.

Du får en påskekylling for 29 kr. hos MIB Bageri på Trøjborg, Aarhus Ø, Langenæs, Frichsparken eller Risskov Brynet.

Påskemuffin

Hos Lagkagehuset er de også gået all in på det påskegule citrontema med hele tre forskellige nye kager på påskemenuen.

Deres poppy seed muffinen er en saftig muffin med citron og birkes, toppet med både syrlig citroncreme og blød ostecreme – den er både flot at se på og noget af en smagseksplosion at bide i.

Gæk gæk gæk: Her finder du Aarhus' bedste påskelækkerier

Og vi må altså bare sige, at citron gør sig godt i kager.

Det ved de godt hos Lagkagehuset, og derfor var der selvfølgelig også citron nok til de andre kager i disken.

De har nemlig også disket op med en nyfortolkning med japansk flair af den ellers klassiske citronkage, bagt på en sprød linsebund med en syrlig og let bitter citron-yuzu-creme og en lavendelsnitte, af en crumbly linsebund med citronmarmelade og aromatisk lavendelglasur.

Du får en påskemuffin hos Lagkagehuset for 29,95 kroner.

Påsketrøfler

Hvad er bedre end en trøffel med tivoli krymmel og en TOMS Skildpadde?

En trøffel med romkaramel, der smager præcis som fyldet i en chokoladeskildpadde!

Trøfleriet er kommet med den lækreste variant, der er som sendt direkte fra trøffelhimlen – en hjemmelavet trøffel med det lækreste fyld af romcreme, som vi kender det, toppet med en mørk fuglerede med (selvfølgelig) tivolikrymmel på.

Gæk gæk gæk: Her finder du Aarhus' bedste påskelækkerier

I påskens anledning er den selvfølgelig blevet overtrukket med gul chokolade.

Du kan få fat i et (eller mange) af vidunderne hos Hans & Grethe, Kaffe The, der ligger på både Lille Torv 4 og Banegårdspladsen 16. Du får en for 30 kr. eller fire styk for 110 kr.

De har også et stort udvalg af lækre påskeæg i alverdens forskellige afskygninger, hvis man er mere til en klassisk påskesnack.

Påskeæg-is

Is hører ikke kun sommeren til – især ikke, når du kan få serveret den i et påskeæg og på den måde give påskestemningen et ekstra nyk.

Hos Okkels is har de nemlig kreeret en helt særlig påskedessert, hvor deres italienske håndrørte is får selskab af et blankt chokoladeæg.

Gæk gæk gæk: Her finder du Aarhus' bedste påskelækkerier

Påskedesserten består af et marmoret påskeæg af mørk og ruby chokolade. I det kommer den lækreste bløde pistaciecreme og en skovbæris.

Hos Okkels finder du i denne uge også en Kinderæg-is, der er en økologisk letmælksis med hvid chokolade og nutellacreme toppet med Kinder-æg.

Påskedesserten skal forudbestilles, da der er et begrænset antal af dem. De kan afhentes indtil den 31/3.

Så hvis du synes, at det lyder som en påskesnack lige efter din smag, bør du bestille den allerede nu.

Påskedesserten koster 70 kr., men der er heldigvis også nok til at dele. Du finder den på Nørregade 40 i Aarhus C og på Nordre Strandvej 45 i Risskov.

Del artikel

Andre læser også