Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hermans i Friheden: Anders Matthesens Terkel i knibe bliver til ny stor musical

Af anders@sommersangdigital.dk

Nikolaj Cederholm instruerer, og Clemens står for ny musik og manuskript, når der til næste år er verdenspremiere på TERKEL – THE MOTHERFÅRKING MUSICAL.

 

Fans af Terkel, Jason, Fede Dorit, Stewart Stardust, Saki og alle de andre uforglemmelige karakterer fra Anders Matthesens vildt populæreTerkel i knibe(2004) bliver nu vakt til live igen! Det kommer til at ske i Clemens, Langkjær Entertainment og Live Nations splinternye musical TERKEL – THE MOTHERFÅRKING MUSICAL, som får verdenspremiere i Tivolis Koncertsal 14. februar næste år og derefter skal på turné landet rundt til Holstebro, Aalborg, Aarhus, Odense og Vejle.Billetsalget starter på onsdag kl. 10.00.

 

Sjov, grov og respektløs

Terkel i Knibebleven milepæl i moderne dansk filmhistorie, og succesen var ikke til at tage fejl af med mere end 375.000 solgte biografbilletter. En tegnefilm, der helt usædvanligt både var for børn, teenagere og voksne. Nu kommer filmen som original ny dansk musical, der bliver mindst lige så sjov, grov, respektløs og komplet politisk ukorrekt som filmen. I TERKEL – THE MOTHERFÅRKING MUSICAL bliver publikum forkælet med vanvittige og grænseoverskridende optrin og replikker, et stort og stjernespækket hold af skuespillere, komikere, dansere og sangere på scenen, fed musik med både nye sange og sange fra filmen samt en kreativ iscenesættelse, der blander brug af dukker og skuespillere i en scenografi, der gør brug af den nyeste teknologi.

 

Anders Matthesen, der skabte Terkel i knibe, fortæller: ”Jeg har ikke selv noget med TERKEL – THE MOTHERFÅRKING MUSICAL at gøre, men giver nu med glæde faklen videre til holdet bag forestillingen. Jeg er sikker på, at Terkel og co. er i gode hænder, og jeg ser frem til at se det færdige resultat.”

Hermans i Friheden: Anders Matthesens Terkel i knibe bliver til ny stor musical

Clemens er idémanden bag en musicalversion af Terkel i Knibe. Han er begejstret for at få filmens materiale i hænderne.  ”Det er fantastisk, at Anders Matthesen har givet os mulighed for at lave en musicaludgave af hans historie. Den er helt fortjent blevet en moderne dansk filmklassiker og har så enormt meget at byde på. Universet og arketyperne afspejler stadig dagens Danmark, og det bliver det helt store grineflip at skulle give de kulørte karakterer nye sange og løfte jokes og punchlines ind i 2019.”

 

Stærke kræfter bag forestillingen

TERKEL – THE MOTHERFÅRKING MUSICAL. Clemens er medproducent på forestillingen og har udover at skrive og bearbejde manuskriptet fra film til teater, komponeret mange nye sange til forestillingen, suppleret af Anders Matthesens sange fra filmen.

 

Det er lykkedes at få en af dansk teaters mest eftertragtede instruktører om bord i skikkelse af Nikolaj Cederholm. Som medskaber af Dr Dante har han været med til at forny dansk teater siden 1980’erne og har bl.a. høstet store succeser både herhjemme og internationalt med sine spektakulære, fabulerende teaterkoncerter. Senest har han scoret et stort anmelder- og publikumshit med teaterversionen af Chaplins Diktatorenpå Nørrebro Teater og skal til efteråret også instruere Anders Matthesens 25-års jubilæumsshow Anden 25. Med sig på holdet har han sin faste koreograf Anja Gaardbo, mens kostumerne lægges i hænderne på Line Bech.

 

Castet offentliggøres efter sommerferien, så snart alle aftaler er på plads.

 

Handlingen

Terkel går stadig i 6.A sammen med sine klassekammerater Jason, Sten, Saki, Silas, Johanna og Dorit m.fl. Men tidsbilledet er flyttet til 2019. Offentlige besparelser og skolebørnenes daglige hærgen har gjort, at Terkels skole, Kastanjevangen Skole, ikke er blevet istandsat siden sidst vi mødte Terkel. Og den er altså noget faldefærdig. En dag i Arnes musiktime, hvor Terkel må nøjes med en triangel, spiller Jason en vild trommesolo. Jasons trommespil begrænser sig ikke kun til trommesættet, men fortsætter ud over lærerens skrivebord, væggen, skabet, vinduerne, instrumenterne, lamperne og en faldstamme. Alt med lyd i. Faldstammen, der er ligeså forfalden som resten af Kastanjevangen Skole river sig løs og rammer Terkel i baghovedet, så han besvimer.

Her starter Terkels mareridt som vi kender det. Hvor han bliver hjemsøgt af dårlig samvittighed, skolens bøller, psykotiske veganere, Dorits spøgelse og endda sine egne forældre…

 

Læs mere på www.terkelthemusical.dk

 

  • Fakta om TERKEL – THE MOTHERFÅRKING MUSICAL
   • Musicalen er baseret på Anders Matthesens Terkel i knibe(filmens manuskript: Mette Heeno.)
   • Manuskript og musik: Clemens (sange fra filmen er skrevet af Anders Matthesen)
   • Instruktør: Nikolaj Cederholm
   • Koreograf: Anja Gaardbo
   • Kostumedesign: Line Bech
   • Executive Kreativ Producent: Thomas Langkjær
   • Producenter: Live Nation, Langkjær Entertainment og Clemens
   • 14. februar 2019 i Tivolis Koncertsal

Profiler:

Nikolaj Cederholm (instruktion)

Forestillingen bliver instrueret af Nikolaj Cederholm, som er en da Danmarks mest indflydelsesrige og anmelderroste instruktører og dramatikere. Nikolaj har medvirket til fornyelse af dansk teater siden 1980´erne, hvor han som medskaber af Dr. Dante konstant udfordrede teatret og skuespilkunsten. Nikolaj er blandt meget andet blevet verdenskendt i Danmark for de storståede teaterkoncerter som f.eks. Gasolin, Hey Jude, Come Together ogMozart. Senest har Nikolaj fået stor succes med sin sceneversion af Chaplins film Diktatoren, som høstede stor ros hos både publikum og anmeldere, og spillede for fuldstændigt udsolgte huse i København. Forestillingen er nu på vej flere steder internationalt.

 

Clemens (Manuskript og sange)

Manuskriptet fra filmen bliver bearbejdet og omskrevet af Clemens. Clemens’ store kommercielle gennembrud kom i 1997 med debutalbummet Regnskabets time, som blev en stor anmelder- og publikumssucces. Pladen blev efterfulgt af en turné med udelukkende udsolgte koncerter. Herefter fulgte en lang musikkarriere med mange udgivelser og koncerter. Hans talent som ord-kunstner har ført ham over i teaterverdenen, hvor han både har markeret sig som tekstforfatter og skuespiller. Clemens har modtaget flere priser for sit arbejde og har bl.a. forfattet samtlige tekster til Nøddeknækkeren (modtager af Årets Reumert, Kulturkanonen og over 200.000 solgte billetter), samtlige sangtekster til musicalen Matador, manuskript og sangtekster til Østre Gasværk Teaters kæmpesucces Cykelmyggen Egonog majoriteten af sangtekster til rockmusicalen 69 (modtager af Årets Reumert). Clemens har endvidere været medproducent på flere end 10 teaterforestillinger, nationalt og internationalt. Clemens har komponeret og produceret en helt ny række sange til TERKEL THE MOTHERFÅRKING MUSICAL, som sammen med de bedste af de originale sange fra filmen vil udgøre soundtracket.

 

Del artikel

Andre læser også