Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhusianske Bottle Rocket: High-end Gin cocktails på flaske

Af anders@sommersangdigital.dk

Aarhus…! Forbered Jer på et nyt spændende og ikke mindst høj kvalitets produkt på hylderne i vinbutikker og luksus supermarkeder fremover. Navnet er; Bottle Rocket!

I flaskerne finder du klassiske gin cocktails med moderne twist. Alle cocktails i nuværende sortiment har én eller flere af Njords gin som grundingrediens, hvilket er med til at løfte kvaliteten af disse cocktails op på allerøverste hylde.

 

Historien bag 

Bottle Rocket er stiftet af vennerne Jesper Erik Skov, Jakob Krogsgaard og Jakob Henriksen, alle fra Aarhus. Drengene har massiv bartender erfaring fra barer rundt om i hele landet og de sidste mange år i Aarhus’ natteliv. De har desuden besøgt cocktailbarer i New York, London mv. og har flere gange besøgt London cocktail week, så de ved hvad der udgør en god cocktail.

Aarhusianske Bottle Rocket: High-end Gin cocktails på flaske

Gutterne stiftede cocktailkonsortiet for lidt over 3 år siden, hvor én af tankerne bag, var at udvikle high end cocktails på flaske.

Idéen tog for alvor fart, da de mødte drengene bag Njord gin, Lars Toke og Troels i 2015, og dermed opstod muligheden for at bruge Njords gin som grundingrediens. Siden er idéen videreudviklet og er i dag klar til at komme ud til os forbrugere.

Bottle Rocket bliver indtil videre fremstillet på Njords destilleri på Sydhavnen i Aarhus.

 

Nutiden er til nemme løsninger

Tid og kvalitet er blevet enormt vigtige parametre i de flestes hverdag og liv. Vi er gået fra en kultur hvor det at stå i køkkenet og forbedre maden fra bunden til aftenens gæster til større begivenheder for længst er passé, for de fleste. Tiden og nærværen med gæsterne er i dag blevet et langt vigtigere element, end det at stå timer i køkkenet og overlade gæsterne til sig selv. Flere og flere vil hellere tilkøbe kvaliteten og prioritere den tid der derved frigives.

Og netop her rammer Bottle Rocket spot on. Jeg er som forbruger i stand til, at kræse om mine gæster med cocktails som jeg aldrig ville komme i nærheden af at kunne lave selv.

Jeg slipper for, at købe sprut, likør og andre ingredienser som efterfølgende vil efterlade mig med halvfyldte flasker som jeg måske ikke får brugt igen.

Forbrugerne får her en oplevelse ligestillet med at bestille en cocktail på et high end cocktail bar, hjemme i vante omgivelser.

 

Her får du ingen juicebaskere

Drengens vision for Bottle Rocket er klar. De vil fremhæve de enkelte smagsnuancer fra de forskellige ingredienser, i stedet for at skjule nogle af dem. De bruger udelukkende kvalitets spiritus, hvilket får den helt rigtige, skarpe smagsoplevelse frem.

Køb, skænk og drik… Nemmere bliver det ikke

Når flasken er købt, er den klar til at blive serveret. Der skal ikke tilkøbes ekstra ingredienser, køl den ned og vupti; et stk cocktail er klar til servering.

Og derudover kan den tages med i lommen… En ægte gin cocktail som madpakke!

 

Sortiment

Bottle Rocket består i dag af 6 varianter i sortimentet og tanken er selvfølgelig at gradvis udvide sortimentet.

I dag kan der købes følgende klassisk gin cocktails på flaske;

Gin Old Fashioned

Martinez

Dry Martini

Bijou

Negroni

Decorum (denne er som den eneste ikke baseret på en klassisk opskrift)

Planen er, at sortimentet også udvides med en gin/tonic på flaske, igen med Njord gin og egenproduceret tonic til foråret… Spændende!

Aarhusianske Bottle Rocket: High-end Gin cocktails på flaske

Lancering og where to buy

Bottle Rocket bliver officielt lanceret til gin festivalen i Ridehuset fra d. 17-18 November.

Jesper og Jakob vil være tilstede og uddele smagsprøver af deres sortiment, og flaskerne kan desuden købes til fordelagtige priser på festivalen.

Drengene har lige lavet aftale med Mahlers Vinhandel / Vinoble i Guldsmedegade, så det bliver dermed første officielle sted Bottle Rocket kan købes som fast sortiment.

Snarest vil andre udvalgte vinhandlere og specialbutikker blive tilføjet.

 

Value for money

Jeg må indrømme, jeg er fan… Stor fan!

Jeg er vild med idéen, enkeltheden for forbrugeren, kvaliteten på indholdet og ikke mindst flaskens design. Pludselig åbnes der døre til cocktail verdenen for os almindelige borgere, som ikke har mod eller evner til at lave kvalitets cocktails derhjemme.

Indholdet af hver flaske tilsvarer 2 cocktails. Alkoholprocenten svinger mellem 22-26% og alle flasker indeholder 200 ml gyldne dråber.

Prisen kommer til at ligge mellem; 130-140 kr for en flaske… Et røverkøb i min verden. Hver cocktail indeholder udelukkende kvalitets spiritus, og da hver flaske indeholder 2 cocktails, så snakker vi en pris på 65-70 kr per cocktail, hvilket ikke kan findes andre steder i byen med tilsvarende kvalitet.

Drengene bag har lagt stor vægt på, at fremhæve smagen af de enkelte elementer i hver cocktail, og det er i særdeleshed lykkes! De smager fremragende. Vi opfordrer alle til, at byde denne nye spændende Aarhusianske virksomhed velkommen, og krydser fingre for, I tager Jer tid til at smage disse gyldne dråber.

Aarhusianske Bottle Rocket: High-end Gin cocktails på flaske

Del artikel

Andre læser også