Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hjemløse indtager scenen i Musikhuset – gratis entré

Af anders@sommersangdigital.dk

Efter kæmpesucces hos publikum og anmeldere i København kan aarhusianerne nu opleve forestillingen Hjem svære hjem. Her giver en gruppe hjemløse et unikt indblik i en hverdag uden bolig og det rå liv på gaden. Forestillingen bliver startskuddet til et helt nyt samarbejde mellem Musikhuset og Danmarks største ungdomsteater, C:NTACT.

 

En ny rapport fra SFI viser, at der kommer stadigt flere hjemløse i Danmark. Men hvordan bliver man overhovedet hjemløs herhjemme? Hvornår er man hjemløs? Og hvad er et hjem egentlig? De spørgsmål behandler C:NTACTs forestilling med og om hjemløse. Hjem svære hjem er gratis for publikum og gæstespiller i Musikhuset tirsdag den 2. februar.
Forestillingen sætter fokus på et reelt og stigende problem i velfærdsdanmark. Vi har alle gået en tur gennem byen og set hjemløse. Men hvilken historie gemmer der sig bag, og hvordan ser der egentlig ud på bagsiden af samfundet? Det vil vi gerne være med til at sætte fokus på i samarbejde med C:NTACT, fortæller programchef Mette Kier fra Musikhuset Aarhus.

 

Nyt og unikt samarbejde

Forestillingen har været en kæmpe succes hos både publikum og anmeldere på Edison i København. Nu kan aarhusianerne opleve forestillingen, når Musikhuset indleder et helt nyt og unikt samarbejde med Danmarks største ungdomsteater. Musikhuset Aarhus er det stærkeste kulturelle midtpunkt i Aarhus med sit facetterede udbud af forestillinger og events. C:NTACT vil i kompagniskab med dette stærke kulturhus gerne være med til at række ud efter et nyt publikum i Aarhus og på den måde styrke Musikhuset som alle aarhusianeres hus. C:NTACT har fat i det unge publikum, som oplever at blive forandret både ved at medvirke i vores forestillinger og ved at se vores forestillinger, hvor de møder de udfordringer, som de selv har”, siger Henrik Hartmann, kreativ direktør for C:NTACT.

 

Frihed og livsglæde

I Hjem svære hjem giver en gruppe hjemløse et indblik i hverdagen uden en bolig, om årsagerne til hjemløshed og om de benhårde konsekvenser, det rå liv på gaden har. Det er et liv med overhængende fare for vold, og man må vænne sig til at blive undgået og ignoreret af byens befolkning. Men forestillingen fortæller også om følelsen af frihed, livsglæde og om at vågne under åben himmel med solen flimrende i øjenvipperne. Se video fra forestillingen her.
Forestillingen er gratis. Publikum bestiller billetter ved at sende en mail til billet@contact.dk.

 

Læs mere på Musikhusets hjemmeside og C:NTACTS hjemmeside.

 

ARRANGØR: C:NTACT I SAMARBEJDE MED MUSIKHUSET AARHUS

HJEM SVÆRE HJEM: RYTMISK SAL, 2. FEBRUAR KL. 13 & 16.30

BILLETPRISER: GRATIS

 

Del artikel

Andre læser også