Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hold nu kaje, hvor er det godt – Bánh Mì Bandits

Af Line Ingwar Karlsen

Hvis der er nogen, som gør det godt, og i den grad har bidraget til noget nyt i Aarhus, så er det Bánh Mì Bandits. Deres mad er god og hjemmelavet. De holder til i en container i busgaragen hos Aarhus Street Food. Bánh Mì Bandits gør sig i freestyle vietnamesisk street food, og de har specialiseret sig i bánh mì – som er vietnamesisk street food, når det er allerbedst. Her har de fokus på de klassiske og autentiske smage fra Vietnam – blot tilsat masser af kærlighed og freestyle!

 

Freestyle vietnamesisk street food

Bánh Mì Bandits består af fire barndomsvenner fra Aarhus Vest. De fire unge knægte er madglade og passionerede ildsjæle, som hver især har rejst i Vietnam og er blevet betaget af deres street food kultur. De har vidt forskellige uddannelsesmæssige baggrunde, men en fælles begejstring og passion for det vietnamesiske gadekøkken. De fire drenge har været i gang i godt to et halvt år og altid haft en stor passion for asiatisk mad, især fra Vietnam.  De anvender udelukkende egne opskrifter og udvikler hele tiden nye retter, dressinger osv.

banh-mi-bandits_

Gà Sả citrongræs-kylling

Et helt enkelt brød med citrongræs-marineret kylling med syltet daikon (kinaradise) og gulerod. Rå agurk. Sesam mayo, ingefærcreme, koriander og frisk chili. Sjældent har jeg set en så stor præcision med råvarerne. Sesam-mayoen er ren verdensklasse, og den bedste jeg har smagt, ever. Ingefærcremen var på creme fraiche, ingefær, hvidløg og honning. En rørende velsmagende dressing som blødgør smagen af chili. Dermed ikke sagt, at chilien var for stærk, for det var den ikke. 60 kroner er prisen. En foræring, hvis du spørger mig.

ga-sa-citrongraes-kylling-hos-banh-mi-bandits_

Chay vegetar til 60 kroner

Drengene fra Bánh Mì Bandits er eksperter i bánh mì. Deres fokus er på de charmerende, simple, friske og rene smage fra Vietnam – masser af friske urter, grønt, syltet, pikante saucer og stegt, marineret kød. Veganere kan også tilfredsstilles hos Bánh Mì Bandits med deres salat og vegetarsandwichen, Chay vegetar. Sandwichen var i et lyst brød med avocado, syltet daikon og gulerod, agurk, ingefærcreme, hoisin, peanutdip, koriander og frisk chili. Frisk smag. Hver enkelt råvare kom til sin ret. Flot arbejde. Brødet var friskbagt fra Istanbul Bageri i Bazar Vest. Det var sprødt, og tog ikke smagen fra indholdet, men skabte den perfekte ramme. Jeg mindes ikke, at jeg har smagt en bedre vegetarsandwich end den her hos Bánh Mì Bandits.

chay-vegetar-hos-banh-mi-bandits_

Kun et ord dækker her: respekt

Barbeque-marineret svin med syltet daikon og gulerod- agurk, sesammayo, ingefærcreme, koriander og frisk chili. Det er israelske koriander, du får her. Kødet var nakkefilet, men i den grad saftig. Kødet havde god smag. Det samme med chilien. Det var dog den friske koriander, som gav den markante smag til sandwichen.

barbeque-marineret-svin-hos-banh-mi-bandits_

Salat til 50 kroner

Hvis du vil være mæt for 50 kroner, så er en salat fra Bánh Mì værd at gå efter. Bandit Xá Lách – bedre kendt som bandit salaten. En stor omgang med syltet gulerod og daikon, agurk, rødkål, ingefærcreme, hoisin, peanutsdip, frisk koriander, chili og peanuts. Du vælger selv tilbehøret. Vi nappede BBQ svinet til. Igen væltede vi ned af træbænkene. Det smagte forrygende godt, og den her salat var i den grad loaded med smag. Jeg elsker, når man formår at få smag ud af råvarer, der i sig selv ikke har den store smag.

salaten-hos-banh-mi-bandits_

Smæk for skillingen

Maden er svinebillig. Rent ud sagt, så er det utroligt, at man kan få et mættende måltid mad, næsten til samme pris som en 40 cl. fadøl koster i boden ved siden af. Tankevækkende. Specielt når vi ved, hvad de gode råvarer og arbejdskraften koster jævnføre en øl.

oel-for-80-kroner-hos-aarhus-street-food

Der var nok en 36 – 38 cl. i plasticglasset til 40 kroner. Damen i baren sagde, at det var den eneste størrelse, de havde, og den var en størrelse, mellem. Så ved vi det. Vi kunne vælge mellem Tuborg Classic og Tuborg Rå. Vi valgte sidstnævnte. Grunden til, der ikke var flere øl at vælge mellem, var, at vi var der før klokken 16. Og den “store” ølbar åbner først der.

frokost-hos-aarhus-street-food

Storsmilende betjening

Hos Bánh Mì Bandits er de glade. Om det skyldes, at der altid er en af ejerne til stede, ved jeg ikke, men servicen er i top. Man føler sig godt tilpas, og uanset hvor meget eller lidt man køber, får man en god betjening. De har forstået, at det handler om, at hver eneste servering, der ryger over disken, skal være perfekt, og den skal have et stort smil med. Ellers går det ikke. Deres facon er underspillet og ydmyg. Det skader heller ikke. Betjeningen er primært familie og venner, så det er et team, som kender hinanden godt. Det er nok også en af grundene til, at det hele spillede max hos drengene i busgaragen.

banh-mi-bandits-tager-kegler

Vores vurdering

Til prisen har jeg svært ved at se, der er noget, som slår Bánh Mì Bandits. De gør det helt forrygende godt, og har i den grad taget aarhusianerne med storm. Alt er hjemmelavet, og det smager hamrende godt. Priserne er lave. Bánh Mì Bandits kandiderer til byens bedste value for money i street food kategorien. De er efter min bedste vurdering klart blandt de bedste madboder i Aarhus: Ingen tvivl. Jeg kunne ikke sætte en finger på noget af maden. Jeg har smagt det hele, og det er helt umuligt at skjule min ubetingede begejstring for Bánh Mì Bandits. De er stjerner på street food scenen i Aarhus. Intet mindre. En anbefaling af de helt store er kun på sin plads. I er et skoleeksempel på, at god mad ikke behøver være dyrt. Vi ser gerne flere af jeres slags.

 

Bánh Mì Bandits

Aarhus Street Food
Ny Banegaardsgade 46
8000 Aarhus C
Website: 
Åbningstider
Man – tors 11.30 – 21.00
Fredag 11.30 – 22.00 (bar til 24.00)
Lørdag 11.30 – 22.00 (bar til 24.00)

Del artikel

Andre læser også