Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Homo-debat: AGF og Aarhus Kommune sender signal med regnbue-bænk

John Stampes Plads foran Ceres Park er tirsdag blevet en farverig bænk rigere

 

Debatten om homofobiske tilråb fra lægterne i dansk fodbold er blusset gevaldigt op de seneste dage. Det sker, efter FC Københavns stjernespiller Viktor Fischer, der i øvrigt fik sin fodboldopdragelse i Lyseng, valgte at sige fra overfor homo-tilråb fra OB-fans søndag.

 

“Det hører ingen steder hjemme, at det skulle være et skældsord i fodboldkulturen i 2019,” lød det klare budskab fra landsholdsspilleren.

 

Mandag valgte fans fra Brøndby så at sparke helt skævt til bolden, da de i kampen mod FC Nordsjælland sang “Fischer han er gay”-smædesange.

 

Nu har Aarhus Kommune og AGF valgt at sende et utvetydigt signal i sagen. Tirsdag blev John Stampes Plads foran Ceres Park nemlig en rengbuebænk rigere. “Sammen med Aarhus Kommune hylder vi mangfoldigheden,” skriver AGF på Twitter.

 

Til TV2 Østjylland fortæller kommunen, at man mener, at bænkudskiftningen er et godt signal at sende. “Som kommune vil vi gerne sende et signal om fællesskab. Det gælder også fodboldfans eller fodboldspillere, der er homoseksuelle. Bænken er en lille huskekage. En huskebænk,” siger Sune Bové, kommunikationschef i Teknik og Miljø.

 

Bænken bliver stående på John Stampes Plads sommeren over.