ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hot Buns – Gourmetburgeren i Mejlgade – Vigtigt! Restauranten er lukket

Mejlgade byder på lidt af hvert. En efterhånden ret hip gade i det centrale Aarhus. Stedet er en gastro – burgerrestaurant. Det siger de selv, at de er. Vores vurdering er, at det holder ganske godt stik. Omdrejningspunktet er de hjemmelavede burgere. Alt tilbehøret i – og til burgerne er ligeledes hjemmelavet. Burgerne er på ingen måde at forveksle med dem, man typisk får på burgerbarer. Vi er i – eller over cafésegmentet.

Hot Buns i Mejlgade

Er kommet videre – stabilt niveau

Vi var forbi Hot Buns umiddelbart efter deres åbning. Det var ikke en succes. Så vi kom igen 14 dage efter. Heller ikke det var en succes. Men efter snart et halvt år, må vi indrømme, de har fået godt styr på konceptet, maden og betjeningen. Så derfor skiver vi denne anmeldelse. Det fortjener de. Maden er god og ærlig. Der er ikke så meget at komme efter. Smagsoplevelsen er klart i toppen, når vi taler om nytænkning og kvalitet inden for burgerkonceptet.

Indretning hos Hot Buns i Mejlgade

Hjemmelavede burgere – med flot tilbehør

Vi spiste to burgere, den dag vi var forbi. En Pulled Pork burger og en Bullfighter med både bøf og chorizo. Priserne var 98 kroner for begge. Som sideorders valgt vi fritter, både som twisters og med chili. Prisen var 25 kroner per servering. Fritterne blev serveret i små fritøse-gitre, som var både dekorative og praktiske. Fritterne var gode. De var sprøde, hvilket de absolut skal være. Portionerne var pænt store, og vi vil anbefale at huske dem til sin burger.

Fritter og dip hos Hot Buns i Mejlgade

Bullfighter burgeren var god. Det var anden gang, vi fik den. Bøffen var fast og perfekt stegt. Sammen med den middelstærke chorizo og især den spanske ost, Manchego, som kommer fra La Mancha-regionen, fik denne burger en perfekt smag. Det giver ubetinget ros fra os. Derudover var der kun rødløg, aioli og tomat, plus lidt salat ved siden af. Enkelt og ikke overdynget med dressing og forskellige andre forstyrrende elementer.

Bullfighter burger hos Hot Buns i Mejlgade

Pulled Pork burger er i den grad blevet in. De fleste har fået den på menukortet, men kvaliteten er meget svingende. Den, vi spiste på Hot Buns, var god. Man kan vælge mellem groft og lyst brød – det gælder for alle burgerne. Vi valgte groft brød. Fin og fast konsistens. Kødet var mørt, en selvfølge. Det var BBQ -smagen, som gjorde oplevelse fuldendt. Den var perfekt krydret og i den grad velsmagende. I bunden af burgeren var der coleslaw , dernæst kød, tomat og salat med siden af. Enkelt. Ros for det.

Pulled Pork burger på Hot Buns i Mejlgade

Masser at drikke

Udvalget af drikkevarer er stort. Vi har aldrig set en Dom Pérignon Magnum på en burger restaurant før. Prisen var da også i den dyre ende, små 3500 kroner. Hvis du er til øl, så starter priserne på 29 kroner for en Tuborg Guld. En halv liter Franziskaner dunkel koster kun 44 kroner. Yderst fair. En flaske vin koster fra 250 kroner og opefter. Husets vin får du for 275 kroner.

Afdæmpet betjening og ingen bare bryster

Hot Buns er kendt og berygtet for deres “Hot Buns piger”. Dem mødte vi de første gange, vi besøgte stedet. Det var relativt unge og meget nedringede piger, der stod for serveringen. Det hørte ligesom med til konceptet. Vi fik en meget sober og venlig betjening – tak fordi der er strammet op her. Der var to kvindelige tjenere på arbejde, den dag vi var forbi. De var meget nydeligt klædte, opmærksomme og på ingen måde frastødende. Vi fik meget hurtigt anvist et bord, og forklaret hvad vi kunne bestille. Vi havde kun ros for deres betjening og optræden.

Baren hos Hot Buns i Mejlgade

God plads og udsigt til Mejlgade

Det spiller en ufattelig stor rolle, at rammerne omkring et måltid, der hvor du spiser din mad, er gode og lækre. Man skal føle sig tilpas. Der er ikke en formel for, hvornår man føler sig tilpas. Det kan være i mange forskellige omgivelser.

Hot Buns - Mejlgade i Århus

Noget af det, som er fedt med Hot Buns i Mejlgade, er de store vinduer ud til gaden. Lokalerne er moderne indrettede. Ikke så meget overflødig inventar. Man sidder godt i de bløde sofaer. Stemningen er god. Der er plads til mange mennesker, og man kan følge med i, hvad der sker. Der er klart en til tider hektisk stemning, især når der er mange mennesker. Det er der hver eneste fredag og lørdag. Men det er en del af idéen på  Hot Buns. Der skal ske noget.

Value for money

Vi blev mætte for 133 kroner inklusiv dip og fritter. Øllene kostede 44 kroner for en halv liter. Så et måltid, hvor du bliver mæt og får tørsten slukket koster 177 kroner. Det er på ingen måde dyrt, når du tager i betragtning, at alt er hjemmelavet. Byens Spiseguide vil gerne anbefale Hot Buns i Mejlgade. De har  fundet niveauet og stilen. Stor ros for, at Hot Buns rettede op på startvanskelighederne.

Hot Buns

Mejlgade 12
8000 Aarhus C
Telefon +45 60 25 25 10
www.hotbuns.dk
 
[mappress mapid=”114″]

Del artikel