Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Giv dit besyv med: Hvordan skal Marselis Boulevard se ud? 

Af Freja Dumont
Foto: Aarhus Kommune
Foto: Aarhus Kommune

Hvordan skal Marselis Boulevard se ud?

Sådan lyder spørgsmålet til aarhusianerne i den kommende høringsperiode, hvor blandt andet visionen for fremtidens Marselis Boulevard skal klarlægges.

I den kommende høringsperiode spørger kommunen derfor aarhusianerne, hvilke ønsker og drømme de har for fremtidens Marselis Boulevard.

Skal der gendannes alléer og avenuer på tværs? Skal boulevarden være mere grøn? Skal der være plads til mere beboerparkering? Hvordan skal mulige byudviklingsområder afsluttes ud mod boulevarden?

Du kan i perioden 16. maj til 13. juni afgive dine høringssvar om både Marselistunnelen og Marselis Boulevard her.

Den nye tunnel giver mindre trafik

På hverdage kører der i dag 18.000 bilister på Marselis Boulevard.

Når Marselistunnelen er etableret, kommer en stor del af trafikken – blandt andet trafik til og fra Aarhus Havn – under jorden i tunnelen.

Det betyder, at trafikken på Marselis Boulevard bliver markant mindre.

”I dag er Marselis Boulevard karakteriseret ved en tung trafikmængde – særligt den tunge trafik til og fra havnen fylder og larmer. Men når den tunge trafik forsvinder fra boulevarden, vil boulevarden ændre sig.

Jeg er meget optaget af, hvordan vi kan få revitaliseret Marselis Boulevard og få skabt et nyt by- og gaderum. Jeg vil blandt andet se på, hvordan vi kan få skabt forbindelser på tværs videre ud til vores grønne områder i syd,” siger Steen Stavnsbo, rådmand, Teknik og Miljø.

Høring om Marselistunnelen

Høringsprocessen om Marselis Boulevard er en del af den indledende høring om Marselistunnelen.

Inden Vejdirektoratet gennemfører miljøkonsekvensvurderingen for Marselistunnelen, kan aarhusianerne komme med input og forslag, som de skal tage med ind i arbejdet med vurderingen.

Forslag og synspunkter kan for eksempel være synlige forhold, man skal være opmærksomme på, hvordan man kan begrænse generne fra projektet, eller andet man kan inddrage i undersøgelsen.

Borgermøde den 31. maj

Vejdirektoratet inviterer i samarbejde med Aarhus Kommune til et borgermøde om Marselistunnelen og ny Marselis Boulevard, som finder sted den 31. maj fra 18.30-21.00 på Marselisborg Gymnasium.

På mødet vil Vejdirektoratet fortælle om den overordnede proces for en  miljøkonsekvensvurdering og skitseprojektering af Marselistunnelen.  Stadsarkitekt i Aarhus, Anne Mette Boye, inviterer aarhusianerne til at være  med til at udvikle en ny Marselis Boulevard.

Del artikel

Andre læser også