Små 30.000 kr. til den lokale sport: Ild.pizza er ankommet til Galten med bravour
Den fremadstormende aarhusianske pizzakæde åbnede i Galten. Det blev en overvældende modtagelse, og der var fuldt hus fra de, slog dørene op, til de lukkede. Galten har længe stået højt på ønskelisten hos ejerne af Ild.pizza, og da de helt rigtige lokaler – på hovedgaden, viste sig, slog de til. Nu har Galten så fået et pizzeria med en 2,6 ton stor brændefyret stenovn.
Helt præcis 28.584 kroner til den lokale idrætsforening
Galten Forenede Sportsklubber (også kaldet Galten FS eller bare GFS) henvendte sig til Ild.pizza, da de fandt ud at, at pizzeriaet ville starte i Galten. Foreningens hovedformand, Carsten Bach, fortæller, at de så en anden mulighed i Ild.pizza end blot deres pizzaer. De vidste fra andre åbninger af Ild.pizza, at de havde for vane at donere den første dags omsætning til velgørenhedsformål. Da Galten Forenede Sportsklubber er en paraplyforening for stort set alle idrætsforeninger i Galten og Skovby, ville der umiddelbart være gode muligheder for, de kom i betragtning.
Valgfriheden af toppings på sin pizza er idrætformanden, Carsten Bach, glad for. Han er sikker på, at Ild.pizza rammer den rent med deres koncept. Det fortæller den store opbakning på åbningsdagen noget om, selvom det kun var et fåtal af Galten FS’ 2.684 medlemmer, som var forbi til åbningen.
Pengene skal dække et hul i kassen
Der var klart svar fra Carsten Bach på spørgsmålet om, hvad pengene skal bruges til. De skal desværre bruges til at dække et stort hul i kassen på grund af COVID-19, fortæller han, men understreger han er rigtig glad for pengene, og at Ild.pizza valgte at donere første dags omsætning til dem. De faldt på et tørt sted, og Carsten Bach glæder sig til at følge byens nye pizzajoint.
Yderst tilfreds med modtagelsen
De tre ejere af Ild.pizza var til stede ved åbningen i Galten. Anders Grønborg, Esben Mols Kabell og Younes Deaibes var alle overvældet over den gode og varme modtagelse, de havde fået i Galten. Younes Deaibes er driftsdirektør og har ansvaret for de godt 100 medarbejdere, som der efterhånden er ansat hos Ild.pizza. Han går mest op i, at kvaliteten er i orden og er også selv bag disken for at give en hjælpende hånd. Holdet er blandet, så der er både nye og erfarne medarbejdere på.
Ild.pizza går i øvrigt altid efter steder, hvor der er mange parkeringspladser, og det er der på hovedgaden i Galten, hvilket gør logistikken med afhentning let for kunderne. Man bestiller og betaler online og får sms om præcis, hvornår ens pizza er færdig.
Børnene har deres eget pizzeria
Anders Grønborg fortæller om deres nye idé med at lave et mini-pizzeria for børnene. Det er sket i et af de tilstødende lokaler. Her er alt lavet i børnestørrelser hvilket er meget godt tænkt. Dog vil nogen nok mene, at det ikke helt hænger sammen med at Ild.pizza er takeaway og ikke en restaurant. Sådan var det i hvert fald, da de startede, men det at man kan sidde ned og spise er helt sikkert noget som bliver taget godt imod.
Men ved selvsyn så jeg, at der er kommet flere siddepladser i sidste skud på Ild-stammen, plus et lokale til børnene samt velvalgt rødvin fra italienske Elio Filippino. Så man kan sagtens spise sin pizza i lokalet/lokalerne, selvom Anders Grønborg understreger, at Ild.pizza ikke er en restaurant, men siddepladser er der.
Ild.pizza Galten
Søndergade 26
8464 Galten
Website: https://ild.pizza/