Jacob´s Pitabar – en succes gennem årtier
Jacob´s klinger velkendt i de fleste aarhusianske ører. Siden 1973 har Restauranten Jacob´s Bar BQ og Pianobaren været at finde i Vestergade. Siden kom Pitabaren og Caféen til. Jacob Evar var navnet på manden bag Jacob´s, og i 1983 grundlagde han fabrikken Jacob´s Pita Brød. Efterfølgende satte han pitabrødet på danskernes spiseborde, og Jacob´s Pitabar var et nyt spisested i Vestergade. Stedet lever i bedste velgående. Vi satte os for, at tage pulsen på den kendte pitabar.
Mad i en fart
Der var mange mennesker denne torsdag, sidst på eftermiddagen. De fleste skulle have en hurtig pita med i hånden, mens andre valgte at spise på stedet, inden de gik videre. De store vinduer ud mod Vestergade sørgede for lyset i den lille bar, hvor der var barstole og skamler omkring baren og langs væggen og ved vinduerne.
Vores mad
Der var tændt op i grillen. Duften bredte sig i baren og øjnene gled hurtigt hen på tavlen med menuen. Vi bestilte en menu med pita med lam, fritter og cola, en pita med oksekød og vand samt en pita med falafel. På trods af travlheden var de to unge fyre bag disken pænt hurtige. Efter fem minutter var vores mad klar. Næsten da. På Jacob´s Pitabar skæres og forberedes alt maden fra bunden, og hver ret bliver tilberedt, mens du er der. Da vores kød var blevet tilberedt over grillen og falaflerne varmet, blev vi kaldt op til disken for at vælge hvilke grøntsager, der skulle i pitaerne. Dejligt! Ingen unødig spild.
Saftigt lam
Vi havde bestilt en lille menu, som bestod af lam, fritter og cola. 84 kroner var prisen. I salatbaren lå friskhakket grønt. Det så indbydende ud. Salat, rødkål, majs, feta, tomater, agurker og rødløg blev fyldt i det hvide pitabrød. Dertil valgte vi hvidløgsdressing. Den var tilpas kraftig og overtog ikke smagen. Lammet var saftigt, mørt og godt krydret. Sådan skal det være. Fritterne var der mange af. De var til den tørre side, så det krævede både ketchup og mayonnaise at dyppe i. Menuen blev serveret i en stor bakke. Der var fin plads til det hele.
Vegetarudgaven
Den mere “sunde” udgave af vores valgte pitaer var med falafel. Den kostede 50 kroner. Dertil købte vi en flaske vand til 22 kroner. Falaflerne var tilpas krydrede og med let bid. Vi tog dog et par af chilierne og dyppelsen, der stod på disken for at give lidt mere saft til falaflerne. Der var syv forskellige dressinger at vælge imellem. Til denne pita valgte vi hummus. Det var lidt tyndt med mængden af salat i denne pita.
Oksen på grillen
Pitaen med oksekød og selvvalgt creme fraiche dressing var sidste pita. 50 kroner kostede den. Grillen havde sat sit præg på kødet, der var yderst velsmagende og mørt som smør. Salaten og dressingen spillede godt sammen med det krydrede kød. Denne pita var aftenens vinder.
Vores regning
Der er syv forskellige pitaer at finde på menuen. Uanset hvilken du vælger, er prisen 50 kroner. En lille menu med pita/salat, fritter/ kartoffelbåde samt en sodavand koster 84 kroner. Ønsker du en stor menu med ekstra kød og en større sodavand, kan det fås for 102 kroner. Vi betalte i alt 210 kroner for en lille menu, to pitaer, en vand og fire gange dyppelse. Det var en billig omgang aftensmad, som mættede på den gode måde.
Vurdering
På Jacob´s Pitabar er filosofien, at fastfood skal være lækker mad af høj kvalitet. Det var, hvad vi fik. Alt var lavet fra bunden og frisk. Specielt kødet var lækkert. Der var god smag, og vi blev fint mætte. Et godt pitabrød skal ikke tage opmærksomheden. Det må ikke overdøve fyldet. Til gengæld skal det være godt hult indeni og ikke sprække, så fyldet vælter ud. Jacob´s pitabrød klarede testen, og vi havde ingen problemer med at spise pitaerne. Jacob´s Pitabar laver, stadigvæk, noget det bedste fastfood i Aarhus. Det mener jeg ikke er til diskussion. Jeg vil anbefale Jacob´s Pitabar til frokost, aftens- eller natmad. De gør det godt, rigtig godt, og jeg er aldrig blevet skuffet.
Jacob´s Pitabar
Vestergade 3
8000 Aarhus C
Email: jacobsbarbq@jacobsbarbq.dk
Telefon: +45 87 32 24 20
Website:
Åbningstid
Søndag til torsdag fra 11.30 til 21.00
Fredag og lørdag fra 11.30 til 05.00