Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Jon Daniel Edlund på lokal opskriftsjagt: Hvordan smager Aarhus?

Af Line Ingwar Karlsen

Den populære madblogger og opskriftsudvikler Jon Daniel Edlund, som du måske kender fra ’Den store bagedyst’, er blevet sat på lidt af en udfordring.

Han skal nemlig – i samarbejde med Aalborg Akvavit – finde ud af, hvordan Aarhus smager.

Derfor beder han nu sine 47.000 følgere på Instagram og alle fra Aarhus om hjælp. Han opfordrer alle til at byde ind med egnsretter, lokale specialiteter eller særlige råvarer, som Aarhus er kendt for, og som udgør smagen af byen.

Kan du hjælpe ham?

Hvordan smager Smilets by?

Kan man sætte smag på en landsdel? Det skal Jon Daniel Daniel Edlund undersøge sammen med Aalborg Akvavit.

Den ikoniske danske drik har nemlig indledt jagten på den enkle smag af Danmark, og den populære opskriftsudvikler skal finde svaret på, hvordan Aarhus smager.

”Jeg har aldrig tænkt så meget over, om man kan sætte smag på Danmark, selvom jeg elsker lokal mad.

Jeg ved godt ved, at mange egne har lokale retter, de er kendte for, og jeg kender da også nogle af dem, men faktisk ikke så mange fra Aarhus eller Midtjylland, selvom jeg selv bor i Aarhus.

Så det bliver lidt spænende at grave ned i,” fortæller Jon, der opfordrer sine over 47.000 Instagram-følgere og alle aarhusianere og midtjyder til at byde ind med tips.

”Hvis du kender til egnsretter, særlige specialiteter eller lokale råvarer fra herfra, kan du dele dit tip med mig på Instagram. Alle bud er velkomne, og jo flere jo bedre, da jeg har brug for al den hjælp jeg kan få.”

Man kan dele sine tips med @jondanieledlund og @aalborg_akvavit_official på Instagram.

Lokale specialiteter samles i bogen ’Smagen af det enkle’

Med inspiration fra de lokale tips skal Jon udvikle sit eget bud på egnsretter eller specialiteter. Retten skal enten passe til en Aalborg Akvavit – eller der skal indgå Aalborg Akvavit i retten.

”Det er sjovt at arbejde med to så ikoniske elementer. Mange kender jo til retter fra den egn, de kommer fra, og jeg tror, at de fleste danskere kender Aalborg Akvavit.

Jeg synes, at det er et ret godt match. Snaps passer til mange retter. Flere end man tror. Når man nipper akvavitten til mad, så højner man hele madoplevelsen, fordi aromaer fra mad og akvavit folder sig ud i hinandens selskab.

Derfor glæder jeg mig til at kombinere lokale specialiteter med snaps,” fortæller Jon, der har stor erfaring i at udvikle opskrifter og glæder sig til denne udfordring.

Til slut samles opskrifterne i en bogen ’Smagen af det enkle’ med specialiteter fra hele Danmark indsamlet af 9 danske influencere og opskriftsudviklere.

 Kørende snapseoplevelse kommer til Aarhus

Jagten på den enkle smag af Danmark lanceres samtidig med, at Aalborg Akvavit tager på Danmarksturne og besøger særligt udvalgte steder – heriblandt Aarhus.

”Vi elsker det enkle ved den danske smag. Den enkle mad, de enkle øjeblikke, de enkle minder.

Derfor synes vi, at det kunne være spændende at finde frem til smagen af Danmark og undersøge, hvordan Aalborg Akvavit bedst supplerer lokale specialiteter fra hele landet.

På vores Danmarkstur besøger vi hyggelige Aarhus, og vi glæder os til se, hvilke særlige retter, specialiteter og råvarer, som kendetegner byen,” fortæller Lajs Kaznelson fra Aalborg Akvavit, der byder alle indenfor i akvavittens univers.

Aalborg Akvavit besøger Aarhus Food Festival den 13.-15. august 2021, og her kan man nyde en lækker gratis smagsprøve, mens man bliver ført ind i snapsens forunderlige verden af krydderier og Danmarkshistorie.