Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Historiske Sjette Frederiks Kro: Jul på kroen – en opgradering af det store julebord og julefrokosten

Af Line Ingwar Karlsen

Julefrokosterne er så småt ved at gå i gang, men det topper først de tre første uger i december. En af de restauranter, som går all in på julefrokoster, er den smukke Sjette Frederiks Kro i Riis Skoven. Det er en sand oase, og efter en total renovering er kroen smukkere end nogensinde før. Maden er lavet med respekt for dyr og miljø, og det er kun de bedste råvarer, som slipper ind i køkkenet. Det er klassisk mad lavet med et moderne twist, som vi ser på Sjette Frederiks Kro.

 

 

KROENS STORE JULEBORD fra klokken 12.30 – 15.30

 

Hver lørdag og søndag fra den 14. november til den 16. december. 

 

  • Det kolde bord: Gravad laks med rævesovs – Grønsagsmarineret sild med løg og kapers – Stegte sild med rygeost – Tranebær/æblepaté med timian sennep – Grambogård svineterrin – Rørt tatar af okseinderlår – Ristet kyllingsalat med svampe og bacon – Røget andebryst med sauce cumberland – Hvidkålssalat med mormordressing og æbler – Grønkålssalat med granatæbler og hasselnødder.

 

  • Det lune – (hovedret på tallerken): Confiteret andelår – Ribbensteg – Svesker i portvin – Langtidsbagt æble – Klassisk skysauce – Klassisk rødkål – Brunede kartofler.

 

  • Anrettet dessert: Ris a la mande – Kirsebærsorbet – Puffede vilde ris.

 

Pris pr. person 395 kroner*

*(Børn: under 2 år U/B – under 6 år halv pris)

 

 

HVERDAG PÅ KROEN

Frokost a la carte fra 11.30-15.00

 

Onsdag, torsdag og fredag fra den 14. november til den 29. december. 

  • Kroens grønsagssild med karrysalat, lunt æg, æbletern, løg og kapers 125 kroenr
  • Gravad laks med julekrydderier. Marineret grønkål, æbler og rævesovs. Urtesalat a part 125 kroner
  • Ristet kyllingsalat med cornichoner, svampe, butterdej og marineret urtesalat 125 kroner
  • Grambogaard svineterrin med pickles, kapers, løg, peberrod, rødbede og sprød rugbrød 125 kroner
  • Rødspætte vendt i rugmel med pickles, grillet citron, håndpillede rejer og salat 145 kroner
  • Confiteret andelår, svesker i portvin, langtidsbagt æble, marineret hvidkålssalat 165 kroner

 

 

Jul i 3 eller 5 serveringer

*Alle ugens dage ved forudbestilling min. 6 kuverter fra den 14. november til 23. december 

– Forret – delemad: Kroens grønsagssild med karrysalat, æbler, løg, kapers og æg – Kroens gravad laks med radiser, rævesovs og sprødt rugbrød fra Mor Anna – Grambogård svineterrin med surkål og timian/honning sennep

– Mellemret – 2 af 5: * Rødspættefilet vendt i rugmel med grillet citron, pickles og håndpillede rejer

– Hovedret – på tallerken: Confiteret Andelår – Stegt andepølse – Svesker i portvin – Langtidsbagt æble – Rødvinssauce – klassisk rødkål – brunede kartofler

– Mellemret 4 af 5: * Ost – tempereret Mont d ́or med kandiserede valnødder, kvæde marmelade og pærer i rødvin

– Dessert – weckglas: Ris a la mande – Kirsebær sorbet – Puffede vilde ris

 

*3 serveringer 350 kroner *5 serveringer 425 kroner

Åbningstider – Jul på kroen

Fra den 14. november t.o.m. den 22. december. 

 

Mandag-tirsdag: Lukket

 

Onsdag 11.30-15.30 Frokost à la Carte

Torsdag 11.30-15.30 Frokost à la Carte

Fredag 11.30-15.30 Frokost à la Carte

 

Lørdag 09.00-12.00 Tidlig Kronch (250 kroner) / 12.30-15.30 Det Store Julebord (395 kroner)

Søndag 09.00-12.00 Tidlig Kronch (250 kroner) / 12.30-15.30 Det Store Julebord (395 kroner)

 

*Se åbningstider mellem jul og nytår på www.sjettefrederikskro.dk eller i indgangsdøren til kroen.

 

Sjette Frederiks Kro

Salonvejen 1, Riis Skov
8240 Risskov
Telefon: 86161400

Book bord her:

Website: 

 

 

 

Del artikel


Mest læste historier i dag




 


 


 


 


Udvalgte artikler

Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien