Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Zirkus Nemos nyskabte ”Hjule-by” og et europæisk julemarked i Aarhus City

Nu sættes torvene i Aarhus City for alvor i spil til jul, og der bliver international julestemning i Kulturhovedstadsåret for alle byens borgere, kunder, gæster og turister!

 

Aarhus City Forening er i et bredt samarbejde lykkedes med at etablere et særligt og stort juleunivers på byens centrale torve og pladser i november og december, hvor både et europæisk julemarked samt ingen mindre end Zirkus Nemos nyskabte ”Hjule”-univers fra midt i november måned kan opleves i Smilets By.

 

I anledning af Kulturhovedstadsåret vil det fra fredag 17. november være muligt at opleve ægte og mangfoldig europæisk julemarkedsstemning på Lille Torv og Store Torv, hvor smukt udsmykkede juleboder vil byde på alskens julelækkerier, specialiteter og gaveidéer fra op mod 20 europæiske lande. Det europæiske marked besøgte Aarhus i juni under eventen ”Verdensbilleder” med stor succes, og dette samarbejde gentages derfor nu på Lille og Store Torv med et helt specielt juletvist og i grønne omgivelser med masser af juletræer og lys.

 

Derudover vil der på Bispetorv blive premiere på et helt særligt retro-juleunivers, hvor ingen mindre end Søren Østergaards Zirkus Nemo vil præsentere et klassisk, nostalgisk og hyggeligt juleunivers med underholdning fra Bispetorvets scene og helt særlige og overraskende kulinariske juleoplevelser.

Julemarked aarhus

Juleuniverset i Aarhus City er tænkt som et supplement til de allerede eksisterende juleoplevelser og julemarkeder i Aarhus og tænkes at kunne tiltrække endnu flere besøgende til Smilets By i julemånederne til gavn for alle byens parter.

 

Claus Bech, direktør for Aarhus City Forening, fortæller:

” Vi har længe ønsket at tilføre mere julestemning i selve Aarhus City, og det glæder mig derfor rigtig meget, at vi her i Kulturhovedstadsåret nu kan invitere små som store til et helt særligt og stort juleunivers i City med fokus på bl.a. europæiske juletraditioner samt den nostalgiske og helt nyskabte Nemo ”Hjule”-by, som helt sikkert vil tilføre julestemningen en helt særlig dimension. 

Vi vil nemlig rigtig gerne aktivere de pågældende torve og pladser, der ellers normalt står forholdsvist øde og mørke hen i julemånederne, så i år kan byens besøgende derfor se frem til en helt anden og unik oplevelse, når de lægger vejen forbi Lille Torv, Store Torv og Bispetorv fra midt november og frem til juleaften. Julemarkedet er inspireret af kvalitetsmarkeder i bl.a. Paris, Holland, Tyskland og England, og både boderne og torvene udsmykkes på smukkeste vis med masser af julepynt, gran og julelys, så vi får den helt rigtige julestemning, hygge og juleatmosfære”, afslutter Claus Bech.

 

Søren Østergaard, Zirkus Nemo, tilslutter sig Claus Bechs begejstring og tilføjer:

”Jeg glæder mig enormt meget til at blive en del af hele Aarhus Citys juleunivers på det nyindrettede Bispetorv i de smukke omgivelser. Ikke mindst ser jeg meget frem til at præsentere vores flotte og historiske cirkusvogne som udsmykkede juleboder og nostalgiske forlystelser for børnene i et helt særligt Nemo ”Hjule”-univers!

Samtidig vil vi gerne underholde og overraske gæsterne i samarbejde med byens forskellige aktører og byde på anderledes juleunderholdning for både børn, unge og voksne, så vi får skabt masser af julehygge og en smuk og unik julestemning i Aarhus City. Og hvem ved om Smadremanden bliver til ”Hjule”-manden og har en julekringle med”, slutter Søren Østergaard med et smil på læben.

 

Julemarkedet på Lille Torv, Store Torv og Bispetorv kan opleves fra fredag 17. november til og med fredag 22. december.