Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kalder alle genbrugssjægere: Røde Kors tester helt ny outlet-koncept i Aarhus

Af Freja Dumont

Efterspørgslen på genbrug herhjemme er steget de sidste år, og derfor udvider Røde Kors nu deres salg af genbrug med et nyt koncept i Aarhus – nemlig en outletbutik til den prisbevidste secondhand shopper.

Den stigende mængde tøj og tekstiler, Røde Kors modtager, bliver sorteret, og den bedste kvalitet sættes til salg i en af de mange Røde Kors butikker, der findes i hele landet.

Røde Kors tester nu, om 2. sorteringstøjet nu kan sælges herhjemme til prisbevidste forbrugere fremfor til tekstilopkøbere i udlandet.

Det vil skåne miljøet endnu mere med mindre transport og generere flere penge til hjælpearbejdet, end eksportsalget gør i dag, fortæller Tina Donnerborg, Chef for Genbrug hos Røde Kors.

”Der er mange miljøbevidste forbrugere, der går efter tilbud eller som er på SU-budget, og vi er sikre på, at de også vil sætte pris på muligheden for at være ekstra bæredygtige og slå to fluer med et smæk,” siger hun.

Secondhandtøj får en tredje chance

Folk er generelt blevet langt mere bevidste om miljø og klimakrise og ønsker i stigende grad selv at bidrage aktivt til en bedre og mere bæredygtig verden. Den udvikling har været med til at skubbe til udviklingen af det nye outlet-koncept.

”Vi synes, det er skønt, at vi kan genbruge vores tekstiler, og at der fortsat er en stigende efterspørgsel.

Derfor glæder vi os meget til at afprøve det nye koncept her i Århus, hvor secondhandtøj får en chance til,” siger Susanne Thomsen, butiksleder i Røde Kors Outlet butik.

Genbrug giver midler til hjælpearbejde

Røde Kors sørger for, at danskernes brugte tøj bliver til penge, som bruges til nødhjælp og socialt arbejde i verden og i Danmark. Tøjet sorteres og så meget som muligt bliver genbrugt eller genanvendt, så det bliver til mest mulig hjælp.

Det meste af det gode og brugbare tøj, der bliver afleveret i genbrugscontainerne, bliver solgt i genbrugsbutikker over hele landet, og en lille del uddeles som nødhjælp.

Tøj, som ikke sælges i butikkerne, bliver i videst muligt omfang, solgt til udlandet enten som beklædning eller som råmateriale til tekstilfibre.

Genbrugstøj, der sælges i butikkerne, har en højere værdi end det slidte tøj, som ender med at blive genbrugt som tekstilfibre.

Hvad: Det nye Røde Kors outlet i Aarhus
Hvor: Østergade 42, st. 8000 Århus C
Hvornår: Åbner mandag den 1. marts