ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kalder alle genbrugssjægere: Røde Kors tester helt ny outlet-koncept i Aarhus

Af Freja Dumont

Efterspørgslen på genbrug herhjemme er steget de sidste år, og derfor udvider Røde Kors nu deres salg af genbrug med et nyt koncept i Aarhus – nemlig en outletbutik til den prisbevidste secondhand shopper.

Den stigende mængde tøj og tekstiler, Røde Kors modtager, bliver sorteret, og den bedste kvalitet sættes til salg i en af de mange Røde Kors butikker, der findes i hele landet.

Røde Kors tester nu, om 2. sorteringstøjet nu kan sælges herhjemme til prisbevidste forbrugere fremfor til tekstilopkøbere i udlandet.

Det vil skåne miljøet endnu mere med mindre transport og generere flere penge til hjælpearbejdet, end eksportsalget gør i dag, fortæller Tina Donnerborg, Chef for Genbrug hos Røde Kors.

”Der er mange miljøbevidste forbrugere, der går efter tilbud eller som er på SU-budget, og vi er sikre på, at de også vil sætte pris på muligheden for at være ekstra bæredygtige og slå to fluer med et smæk,” siger hun.

Kalder alle genbrugssjægere: Røde Kors tester helt ny outlet-koncept i Aarhus

Secondhandtøj får en tredje chance

Folk er generelt blevet langt mere bevidste om miljø og klimakrise og ønsker i stigende grad selv at bidrage aktivt til en bedre og mere bæredygtig verden. Den udvikling har været med til at skubbe til udviklingen af det nye outlet-koncept.

”Vi synes, det er skønt, at vi kan genbruge vores tekstiler, og at der fortsat er en stigende efterspørgsel.

Derfor glæder vi os meget til at afprøve det nye koncept her i Århus, hvor secondhandtøj får en chance til,” siger Susanne Thomsen, butiksleder i Røde Kors Outlet butik.

Genbrug giver midler til hjælpearbejde

Røde Kors sørger for, at danskernes brugte tøj bliver til penge, som bruges til nødhjælp og socialt arbejde i verden og i Danmark. Tøjet sorteres og så meget som muligt bliver genbrugt eller genanvendt, så det bliver til mest mulig hjælp.

Det meste af det gode og brugbare tøj, der bliver afleveret i genbrugscontainerne, bliver solgt i genbrugsbutikker over hele landet, og en lille del uddeles som nødhjælp.

Tøj, som ikke sælges i butikkerne, bliver i videst muligt omfang, solgt til udlandet enten som beklædning eller som råmateriale til tekstilfibre.

Genbrugstøj, der sælges i butikkerne, har en højere værdi end det slidte tøj, som ender med at blive genbrugt som tekstilfibre.

Hvad: Det nye Røde Kors outlet i Aarhus
Hvor: Østergade 42, st. 8000 Århus C
Hvornår: Åbner mandag den 1. marts

Del artikel